peruk någon

Jag tror på allvar att jag kommer bli flintis inom en snar framtid. T hittar till och med mina hårstrån i sin arbetsjackficka. Det känns mindre bra.

som hittat!

I mitt favoritantikvariat i stan fyndade jag denna Carin- och Stina Wirsénbok för tjugo pix igår. Till min stora förtjusning! Det är väl lika bra att börja med lilla A´s boksamling redan nu. 


och i somras kunde man slagit hö här

I morse körde vår hyresvärd igång motorsågen strax efter klockan sju. Strax utanför vårt sovrumsfönster. Så muntert. Hej då sömnen liksom. För nån vecka sedan började han köra löv vid ungefär samma tidpunkt. Han är för lat för att räfsa upp dem på vanligt vis så han körde nån variant med gräsklippare och en liten vagn. Fråga mig inte hur. Det gick inte så bra för honom iallafall för efter ett par timmars körning såg det ut så här:


Tydligen var han nöjd så för sedan dess har det inte hänt ett skvatt på lövfronten.

En annan gång var han inne i vår lägenhet utan att han hade pratat med oss först. Vi hade klagat på vår frys i en halv evighet och han skulle kolla den enligt instruktioner från T. Dessvärre glömde han att låsa efter sig när han gick. Så när vi kom hem från jobbet var dörren inte låst. Hej och hå. T ringde upp honom och frågade om han hade varit inne och då nekade han först. Men när T sa att han hade glömt att låsa dörren så sa han: "gjorde jag" och blev alldeles tyst. Spånskalle. Vi borde anmält honom för olaga intrång eller något liknande.

Jag önskar mig en ny hyresvärd i julklapp. Eller ännu hellre en ny lägenhet. En fyra. Tack. Amen.

godbitar

När lilla A blir intresserad av andra böcker än de som prasslar så har jag ett helt gäng med favoriter som jag ska läsa för henne. Okej, det kanske är ett par år dit men jag, jag längtar redan. Och jag hoppas att lilla A kommer tycka lika mycket om böckerna som jag gör. Förmodligen kommer hon att få en välfylld bokhylla. Böcker är ju faktiskt helt underbara! Jag ska iallafall ge henne alla tänkbara förutsättningar för att hon ska tycka lika mycket om böcker som jag gör. Här är ett axplock barnboksgodingar:

Omslagsbild: ISBN 9789163826733, Sagan om det röda äpplet Alla Jan Lööfs böcker är bäst. Inte minst tack vare de helt fantastiska illustrationerna!
Omslagsbild: ISBN 9789129666960, Kenta och barbisarna Läs läs läs! Helst allihopa som Pija Lindenbaum har skrivit!
Omslagsbild: ISBN 9789129665918, Nöff nöff Benny Barbro Lindgren är Barbro Lindgren och hennes grisar är störtsköna.
Omslagsbild: ISBN 9789172703377, Pannkakstårtan Pettson och Findus. Fina favoriter! Sven Nordqvist är bra!
Omslagsbild: ISBN 9789163848292, Vem är arg? Stina Wirsén - en ny favorit för mig.
Omslagsbild: ISBN 9788759105658, Barbapapa Barbapapa, för att jag gillade dem som liten. Barbapapa fixar allt!
Omslagsbild: ISBN 9789129657661, Nils Karlsson-Pyssling Självklart Astrid Lindgrens böcker! Självklart!

Någon som vill tipsa om andra favvisar som inte får missas?


förkylt

Här är det snorv och snörvel. Stackars lilla A. Lilla näsan är täppt och rinner samtidigt och febern vill inte ge med sig riktigt. Jag tycker så synd om henne när hon knappt kan äta eftersom hon har svårt att andas genom näsan stundtals. Vad kan jag göra mer än att ge näsdroppar, alvedon, gosa, hålla om och ge massa kärlek?
Just nu ligger hon och sover. Hon är medtagen, min lilla tös som nästan aldrig sover på dagarna annars. Aldrig några längre stunder iallafall. Nu har hon sovit över en timme. Och då sov hon ändå hela natten. Frisk luft är ju bra men jag vet inte om jag vågar dra ut henne. Tänk om snoret stelnar till och proppar igen näsan fullständigt. Kanske bättre då att hålla henne inomhus. Usch, jag vet inte. Jag går och lägger mig bredvid henne en stund. Ja, det gör jag.

skratt i stora lass

Nyss när lilla A fick dagens purémåltid så lyckades jag göra ett fantastiskt roligt ljud med munnen. Tyckte iallafall lilla A som skrattade högt och länge. Och jag som aldrig aldrig aldrig kan få nog av lilla A-skrattet var ju tvungen att göra det där ljudet om och om igen. Skratt skratt skratt och puré lite överrallt. Hon är för underbar, när hon sitter där med feberglansiga små ögon och skrattar högt. Då bultar mammahjärtat lite extra! Sedan skrattade hon högt åt sin egna fis som lät lite. Och då kunde inte mamman hålla sig för skratt hon heller. Så roligt har vi här hemma idag :)

piggare

En promenad i lätt snöfall med trevligt sällskap. Det är grejor det! Med rosor på kind känner jag mig nu hundra gånger piggare och gladare!

kanske inget husmorstips

Härligt härligt men farligt farligt. Piggigt piggigt?



Tillverkningen skedde under överinseende av lilla fröken söt:


...

Det går en aning trögt med bloggandet här. Inspiration saknas. Liksom ork. Jag är så trött så trött på kvällarna. Jag skulle kunna gå och knoppa redan klockan 19 om jag fick. Nu somnar jag runt klockan 21 istället, antingen under en filt i tv-soffan eller bredvid lilla A i vår säng. Är det någon som har något fint gammalt husmorstips mot denna förjordade trötthet?

Jag har förresten läst ut "Här och nu" av Elisabeth Andersson. Den var lättsam och bra och en bok som jag snabbt läste ut. Den handlar om Sofie och modeföretaget fashion. Om hur Sofie i konkurrens med VD:ns dotter strävar efter just VD-posten i företaget. Om med- och motgångar. Om de två bästa kompisarna som alltid finns där och ställer upp. Om kärlek som brister och som kan hittas där man inte tänkt sig. Läsvärd.

Omslagsbild: ISBN 9789185625512, Här och nu

här blir det egengjort

Fatta hur sjukt mycket pengar människor spenderar på julklappar. Det är helt galet. Jag minns inte hur mycket, de sa det på radion för nån vecka sedan. Men jag minns att jag hajade till och tänkte hur tänker människor? Många tar till och med lån för att kunna handla. Har det inte gått till överdrift då? Varför denna ständiga konsumtion? Det var många år sedan som min familj bestämde oss för att strunta i julklappar och istället fokusera på samvaron istället, det är ju ändå det som betyder något. Att få träffa släkt och familj. Att äta och umgås och ha trevligt tillsammans. Slappa framför TV:n, spela spel, knäcka nötter och äta hemgjorda karameller. Får jag det är jag mer än nöjd! Nu vet jag att lilla A kommer få en liten hög med klappar, trots att hon inte ens vet att julen finns. Bara det inte blir för mycket. Vi har satsat på några egengjorda klappar från lilla A till mormor, morfar, gammelmormor och farmor. Det tror jag kommer bli galet uppskattat!


drömstället

Nu har jag iallafall läst en av alla de olästa böcker som finns i bokhyllorna här hemma. Det var en lättsam bok som jag inte behövde fundera en massa runt, ingenting alls faktiskt. Inte heller en bok som jag gått och längtat efter att få läsa vidare i på dagarna. Man får följa Sophies liv under 25 år med jobb. kärlek, vänner och familj.
För mig är det en bok som inte lämnar något avtryck.
Betyg: två A av fem möjliga.

Omslagsbild: ISBN 9789100114954, Drömstället

Nu börjar jag på ännu en bok i genren chic-lit:
 
Omslagsbild: ISBN 9789185625512, Här och nu

dyktjejen

Måste ju bara visa vår duktiga badtjej som simmar så här fint under vattnet!



jag ger er...

...en aldeles underbar liten femmånaderstjej (och hennes kära mor):

 Fem månader idag!

Lilla A är verkligen en härlig unge med humör och mycket vilja. Hon är full av energi och bjuder oss på många glada skratt varje dag. Hon är nyfiken till max och allt ska in i lilla söta munnen och smakas på. Att kärt barn har många namn stämmer väl in på lilla A för smeknamnen är otaliga. Det är ganska sällan hon får heta det hon verkligen gör. Det är inte alltid man hänger med i svängarna när det gäller hennes utveckling. Efter en incident igår då hon ramlade ur babyskyddet och ner  framstupa på kaklet i simhallen så vet jag att jag alltid ska spänna fast henne om jag så bara ska gå en meter. Tack och lov gick det bra! Leksaker i all ära, får lilla A en tidning att prassla med då är det verkligen fest! För T och mig är varje dag med lilla A en fest och ett äventyr. Tänk att vi fick just henne!

på tvären

Och just det ja. När jag skulle ta en titt nyss om lilla A sov så låg hon på tvären (!) i spjälsängen med sötfötterna på sängkanten och flinade jag kom in. Så jävla söt! Rackarns gullunge!

en fin titel iallafall

Ursäkta mig. Men Håkan Hellström  är en av de mest överskattade artisterna jag vet. Jag skulle vilja säga kass. Helt enkelt inte min smak. At all. Men låttiteln "Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din" är iallafall snygg. Och jag är svag för snygga låttitlar liksom snygga boktitlar!

om nummer sex på listan...

I did it today och det var gutt...


redan söndagkväll

Helgen har gått ovanligt fort här, den bara swischade förbi. Igår var vi hos lilla A:s faster och kusiner. Där bjöds vi på mycket mysimys, bus och god mat. Kusin lill-E bjöd som vanligt på storshow, pratade i ett och var i ständig rörelse. Jag skulle vara helt totalslut efter sisådär 2 minuter om jag höll hennes tempo. Imponerande! Åttaåriga stor-E skulle på disco och frågade var tionde minut om det var länge kvar tills hon skulle bli hämtad av kompiens mamma. Vilken känsla, att vara åtta år och få gå på disco. Magiskt! Jag kan återkalla den där känslan vilken sekund som helst. Pirr!
Idag har vi varit hos lilla A:s morfar och ätit älgstek. Det går inte av för hackor det inte. Kusin E med familj var också med vilket betyder många glada skratt. Barnskratt is the shit! Av det får jag aldrig nog!

 Väl påklädd på väg mot morfar.


utmanad

Har blivit utmanad av Jessica. Utmaningen lyder som följer:

Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta sju saker om dig själv, alldagliga som knasiga. Utmana sju stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. 

1. Jag har lite tvångssyndrom och kan inte köpa antalet fem eller tio av någonting. Kan heller inte ha med dessa nummer på t.ex. en lottokupong. Fem broccolibuketter (eller nåt annat) på tallriken funkar inte, liksom inte antalet tio. Fråga mig inte vad som skulle hända ifall jag hade det för det vet jag inte. Det bara är så.
2. När jag äter godis eller nötter så tar jag alltid tre i taget. Går det inte jämt ut så slänger jag resten.
3. Jag kan få för mig att folk i min närhet tycker jag är konstig och att de pratar skit om mig när jag inte är i närheten. Det kanske gör att jag blir lite konstig...
4. När jag födde lilla A gjorde det naturligtvis ont, men jag trodde det skulle vara sju resor värre. Skulle lätt göra om det!
5. Jag födde till musik av Winnerbäck och Melissa Horn samt till ett radioreferat av en gruppspelsmatch i fotbolls-EM mellan Sverige och nåt annat lag.
6. Ibland smygäter jag godis mitt i veckan och sopar igen alla spår så ingen ska komma på mig.
7. Jag tycker strumpbyxor är snyggt men hatar att ha de på mig eftersom grenen hänger vid knäskålarna efter två minuter.

Jag utmanar härmed:
Carin
Eva
Sandra L
Sandra A
Linda
Mia
Roddisen ;)

PS: Länka kan jag inte... *hmm*

vem kan man lita på?

Sitter här och funderar på om det är okej och ofarligt att lägga ut en massa foton på lilla A? Vilket jag ju gör en del. Kan det verkligen sitta en barntörstig människa någonstans som läser denna blogg och som tycker lilla A är den sötaste unge han/hon har sett. Sedan spårar upp vilka vi är och kommer och rövar bort vår skatt?

världsbästa frullesällskapet!

Bättre frukostsällskap än så här finns inte att få:

 Joller och flin!

Idag åker vi på fika till I i föräldragruppen. Det är alltid lika trevligt att träffa de andra sju mammorna och deras småpluttar. Livat är det också :)

gottigott

Morotspuré is the shit tycker lilla A. När det serveras mjölk är det dock bara lek och bus med den frustrerande modern som gäller. Tålamod, jag säger tålamod, det är en dygd!


badtjejen

Idag  var det dags för babysim igen och denna gång var det T som badade med lilla A. Lilla A njöt i fulla drag förrutom när simfröken testade ryggsim med henne. Då blev hon urless och började gråta så fort hon såg henne igen. Simfröken undrade om lilla A var långsint. Haha, ja kanske det. Hon kanske är som sin kära mor... ;)

 Far och dotter i plurret.

 Sötaste söt!

 Med tungan rätt i mun :)

Nu är det bara fyra gånger kvar av babysimterminen. Det har gått fort! Vi fortsätter förmodligen nästa termin också. Lilla A älskar det, det är mysigt och vi tycker det är bra att ge henne lite vattenvana.

senaste nytt

Har som sagt haft en finfin helg med vännen Jenny som kom med flyget från Sundsvall i onsdags. Vi har myst, pratat och skrattat och tagit igen en del av det vi missat eftersom vi inte har träffats sedan hon flyttade från stan 2005. Vi tog en tur till Växjö i lördags för att träffa en annan kär vän, Mia, som vi inte heller sett på ett tag. Mysigt! Lilla A storcharmade Jenny och Jenny storcharmade lilla A. De blev riktiga polare kan man säga. Jag var inte särskilt intressant när Jenny var i närheten, då var det bara flin och bus med henne som gällde. Nu kom vi överrens om att det inte får ta 3½ år tills vi ses igen! Kanske kan det bli en liten tripp till Söderhamn för sommarstugebesök i skärgården redan till sommaren...

 Mysimys!


Igår tog KFF det efterlängtade SM-guldet i fotboll! Vi var hos mamma och såg matchen på TV. Jag, som har allt annat än nerver av stål, vankade av och an i lägenheten när KFF låg under och Elfsborg ledde. Men jag hade inte behövt vara så nervös för KFF fixade det ju. Hurra hurra, säger vi och är lite extra rödvita i hjärtat efter en sådan rackarns bra bedrift!

Nu ska lilla A och jag till simhallen för undervattensfotografering! Lillfisen är en baddare på att dyka så det ska säkert gå bra...
Och för er som undrar så står det fortfarande 0-0 i matchen lilla A / barbapapa.

åter

Jag är åter back in business efter några kalasdagar tillsammans med fina vännen Jenny. Mer om det senare för nu ska jag iväg och heja fram FF till SM-guldet!

off

Om några minuter ska jag köra och hämta världens bästa Jenny på flyget. Vi talar finfinbesök! Några nya inlägg här på bloggen kan ni inte räkna med de närmaste dagarna. Jag tänker nämligen ha fullt upp med annat. Men vi ses om några dar igen. Hoppas jag.

Må gott så länge!

heja på, heja på...

Lilla A och barbapapa har för tillfället en mycket intressant brottningsmatch på vardagsrumsgolvet. Lilla A gör allt hon kan för att få poäng på rullning. Men barbapapa står emot och när lilla A verkligen är på gång med den där efterlängtade rullningen så tappar hon fokus och vänder tillbaka när hon bara är millimetrar från att lyckas. Jag är en ihärdig påhejare vill jag lova. Spänningen äro oliiiidlig!

nio av tolv - sisådär

Rackarns vilket härligt höstväder. Fantastiskt! I den här lilla familjen vaknade vi tidigt. Lilla A såg till att vi gjorde det rättare sagt. Klockan tjugo i sex var hon hur pigg som helst och ville äta och leka. Mamman hurrade inte då men fick rätta sig efter den som numera bestämmer här hemma. Efter en stund somnade hon dock om igen aldeles tätt intill och så sov vi nån timme till. Efter frukost och morgonstök så drog vi ner till Stensö och gick tipsrundan. Lilla A sov hela rundan. Inte undra på.
Nu ska vi bara slappa ett par timmar för att sedan gå bort till mamma och Berra och titta på fotboll och äta. Hoppas hoppas hoppas att FF vinner mot Norrköping. Då kan det vara klart. Fast det vågar man ju inte säga...

RSS 2.0