babysim och dopdagsuppvaktning

Idag var det dags för babysim igen. Förra veckan var vi inte eftersom lilla A vaccinerades då, så nu var vi sugna på bad igen. Särskilt eftersom vi hade hört att kompisarna hade fått testa att dyka förra veckan. Lilla A njöt i fulla drag i bassängen, det märks verkligen att hon älskar babysimmet! Vi testade att dyka en gång och det gick bra. A såg en aning förvånad ut när hon kom upp över vattenytan igen men det var inte några sura miner. Härligt!

 "Att åka badring är inte heller så tokigt, tycker lilla A"

Efter badet åkte jag och A till finaste brorsbarnet E som hade ettårig dopdag idag. Jag och T är stolta faddrar till henne och ville såklart uppmärksamma dopdagen. Dessutom är det alltid lika trevligt att besöka familjen Kihl! Vi blev bjudna på god fika och sedan middag på det. Tack snälla N för det!! Finaste E underhöll oss alla i vanlig ordning. Hon kan konsten att roa och charma alla i sin omgivning!

 På dopdagen för ett år sedan!

På lördag ska lilla A döpas i samma dopklänning som E och som även jag och min bror som ska vara fadder har döpts i! Då är det hon som ska se ut som en liten prinsessbakelse :)

tu blev ett

Helgens bröllop var hur fint som helst! Brudparet fick en urfin dag och de gifte sig i solens sken alldeles vid vattnet. När U & M kom gående mot alla oss gäster som stod där och bara väntade på dem så steg tårarna i inte bara mina ögon, de var så otroligt vackra! Efter själva vigselakten så hölls det fest i en lada med mycket god mat, trevliga människor och fina tal. Lilla A skötte sig med bravur men när det var dags för dans så tyckte T och jag att det var lite för hög volym för gosegullets öron så då begav vi oss hemåt. U, om du läser detta, jag hoppas att er dag hade allt som ni drömt om och vi på T-viken hoppas och tror att ni kommer leva ett hejdundrandes innehållsrikt, roligt, intressant och jäkligt lyckligt liv tillsammans forever and ever!!

Lilla A har nu upplevt ett bröllop och en begravning i magen och en möhippa (tur hon är en tjej så hon fick vara med ;) ), ett bröllop, ett dop, en trettioårsfest och en sextioårsfest utanför magen. Vart ska det här sluta?

förundrad

Nyss gick jag in i sovrummet där lilla A ligger och sover sött. Det bara knep till i hjärtat av lycka över detta lilla barn som är en del av mig och som upptar hela mitt hjärta. Det går inte i ord att förklara hur det känns. Det är lönlöst att ens försöka. Om jag vaknar före henne på morgnarna bara längtar jag efter att hon ska vakna så att jag får uppleva en ny dag med henne. Jag kan titta på henne i en evighet och tänka att hon är ett underverk. Det är hon! Min kärlek till henne sväller över alla bredder och jag vet att jag skulle göra allt för henne. Gullklimpen, gosegullet, hjärtegrynet - hon är ett mycket älskat barn!

fuck it

De senaste dagarnas spänning är över. Vi blev brädade av ett par i budgivning på ett finfint hus lite utanför stan. Vi var jäkligt nära men någonstans var vi tvugna att sätta en gräns. Det känns ruttet men vi får spana vidare...


så gick det

Noll hål gott folk, noll hål! Känns fint :) Dock en liten tillsägelse om att jag måste gå på lite mer med tandstickspetningen. Som om det var någon nyhet. Icke! Om ett par veckor ska jag dit igen och dra ut en visdomstand som ändå inte gör någon nytta. Lika bra att slippa eländet. Förra visdomstanden som skulle väck fick jag operera bort pga att den låg så nära en nerv. Men de detaljerna ska jag bespara er. Nu blir det en hederlig tandutdragning och det har jag gjort åtskilliga gånger förrut. Det blir bra.

I morgon ska jag försöka fixa en outfit till lördagens bröllop. Ute i god tid? Självklart inte! Stressad? Lite. Men det blir säkert bra det också. Lite höstfin (som det står på inbjudan att man ska vara) ska man väl ändå kunna bli...

wish me luck!

Okej, jag åker till tandläkaren nu. Har tandstickspetat tänderna frenetiskt i ett par veckor för att ta igen månader av slarv. Förmodligen kommer jag inte undan lite skäll ändå. Jag antar att man inte kan lura tandläkare på det där viset som man kan lura sig själv. Undrar om man kan skylla på amningen?

finfint besök!

I förrgår fick jag och lilla A riktigt finbesök av min bror och hans dotter E. Man kan lätt säga att E är en tjej med ös i! Det är imponerande hur mycket energi det finns i den där lilla 15-månaderskroppen! Det kändes som det var i förrgår som hon var lika liten som A. Jäklar vad tiden går! Hur som helst så fikade naturligtvis min bror och jag och E spanade in alla våra lampor. Man kan säga att just lampor är ett av hennes allra största intressen, minst sagt.  Hennes mamma, min fina svägerska, sa en gång att om E fick välja mellan sina föräldrar och ett gäng lampor så hade hon förmodligen valt lamporna. Det säger en del :) Även våra läskbackar fick sig en inventering av E. Antagligen tyckte hon det var lite dålig status på dem då alla flaskor var tomma. Nåväl. E är ett av de absolut sötaste, finaste och charmigaste barn som jorden har skådat och jag är en förbaskat stolt Femma (Faster Emma) till denna ljuvliga unge. Nedan kan ni också se att hon är en linslus av yppersta klass!



 "Jag lånar gymet lite, det är ju trots allt mitt!"

Jag tror att dessa små damer kommer kunna ha riktigt roligt tillsammans framöver!

impressed?

Jag både kom ihåg och orkade se avsnitt två av Främmande fågel! Seså, visst är ni imponerade!


utmanad

Blev utmanad av nya bekantskapen Jessica och här är mina svar:

5 platser där jag varit på semester: Kreta, Fuerteventura, Danmark, Berlin, Finland

5 jobb som jag har haft: vandrarhemstäderska, hamburgestekerska på McD, vårdarinna på gruppboende, barpersonal på studentkåren, förskollärare

5 saker i min handväska: tuggummi, nycklar, näsdukar, mobil och hårnålar (överrallt dessa hårnålar)

5 saker i min frys: bröd, förvällda trattkantareller, glass, diverse grönsaker och bröstmjölk i iskubsformat

5 saker i min bil: parkeringslappar, cd-skivor, godispapper, isskrapa och morfars egengjorda kundvagnsbetalmojäng

kyrkligt och fåraktigt

Idag har vi varit på dop i domkyrkan då Tobbes barndomsväns dotter Embla döptes. Det var högmässesöndag med flickkör och nattvard och hela faderullan... Men det var helt okej och Embla sa inte ett ljud och lilla A sov sig igenom hela föreställningen. Återstår att se om dottern finner sig lika bra om två veckor då hon själv ska döpas... Å andra sidan sägs det ju att barn som skriker när de döps får bra sångröst :)

Vi har också hunnit med att röja undan lite här hemma. Det såg ut som kriget! Med en dotter som är vaken större delen av dagarna och då gärna vill underhållas, i kombination med föräldrar med ett aningens dåligt ordningssinne så tenderar hemmet att säcka ihop lite då och då... Å andra sidan känns det inte särskilt viktigt alls att ha ett hem i topptrim. Det finns liksom annat som betyder åtskilligt mer!!

Till sist, en bild på sötaste söt i finaste fårpyamasen, när hon äntligen har somnat...som alltid med en räv napp bakom örat.



Tre månader!

Idag är det tre månader sedan finaste lilla A kom till världen. Tolv dagar över tiden behagade hon äntligen hitta ut och kära nån vad det var värt all väntan!! Men vad tiden går! Jag förstår inte att tre månader redan har passerat! Aldeles nyss så var hon bara en liten liten plutt som jag inte kände. Nu har hon lärt sig så otroligt mycket saker och hon kan kommunicera med en på de mest häpnadsväckande sätt. Det är helt fantastiskt! Det gäller bara att ta vara på tiden och njuta av varje dag som går. 
Idag på självaste månadsdagen har vi varit inne i stan och kikat lite, A och jag. Vi tog en fika med två mammor med bebisar i föräldragruppen. Det är skönt att ha träffat vänner som är i samma situation som en själv så att man kan ventilera sina funderingar med andra. Dessutom skönt att ha några att träffa på dagarna, det hade lätt blivit ensamt annars. Jag köpte vantar, mössa och mjukskor till godingen. Det behövs nu när höstluften börjat komma. Dessutom fick jag hem ett paket med ett par jeans, två bodys och en luvtröja som jag budat hem till A på tradera för bara 105 pix :)
Nu ska vi fortsätta dagen med att mysa till T kommer hem. Han är på så kallad "språkresa" i Tyskland över dagen och jag förväntar mig att han förrutom öl och vin även har köpt ett litet lager lakrits till mig...

klargörande

Sedan mitt förra inlägg har jag fått lite kräkkommentarer angående min kommentar om herr Bagge. Alltså, bara för att jag tycker att han har glimten i ögat och är lite fin så betyder inte det att jag vill smeka hans skägg eller ha passionerat sex med honom i två dygn. okej?


Främmande fågel

Jag är ingen följatvseriesombörjarvidklockanniopåkvällentjej. Jag är mer en somnaitvsoffantidigttjej. Men hör och häpna, jag lyckades se hela avsnitt ett av Främmande fågel med ursnygga Eva Röse ikväll! Dessutom var det riktigt bra. Nu ska jag bara försöka komma ihåg att se resterande tre delar i serien. För ni vet att det är inte bara i boobsen man har mjölk som nybliven mamma, även i hjärnan rinner den till. Och då glömmer man lite av varje. Till exempel när bra program på tv börjar.

Tittade även på Idol och kunde konstatera att till och med jag hade kunnat göra ett bättre framförande än vissa där. Och jag sjunger inte gärna offentligt såvida det inte är för barnen på jobbet eller på fyllan... Kunde också konstatera att herr Bagge har någon slags utstrålning som faller mig på läppen. Jag tycker han är lite fin helt klart.

För övrigt har jag och A varit på babysim idag. Inte en sur min från varken mor eller dotter under hela simhallsbesöket. till skillnad från sist då A gjorde sin röst hörd över hela bygget. Tummen upp för det!


Lyxproblem!

Tänk dig ett helt gäng med olästa böcker som verkar helt klart läsvärda i bokhyllan...



Tänk dig också att du är mammaledig och får vara hemma hela dagarna. Det betyder dock inte att du kan läsa när du vill. Men tänk förutsättningarna!

and that´s the way it is

Sedan lilla A kom till världen har mitt känsloliv åkt bergochdalbana, mina prioriteringar skakats om och mycket som förr var så viktigt har mist sin betydelse. Att få barn är förmodligen det mest omvälvande man kan vara med om! I samma ögonblick jag fick upp min dotter på magen så förändrades min värld. Jag älskade denna lilla människa så mycket som jag trodde var möjligt. Så fel jag hade. Kärleken blir bara större och större för varje dag som går, ju mer jag lär känna henne. För varje litet leende, litet joller, för varje stund av närhet jag får av henne desto mer älskar jag henne. Det är gränslöst! För mig finns det ingenting som kan slå känslan av att vara mamma, det är min bestämda övertygelse i detta nu och det är något jag önskar att alla kvinnor som vill och kan ska få uppleva!


vad som gör en tråkig dag helt underbar!



behöver jag säga mera?

Bloggdebuten!

Hej! Jag läser dagligen ett gäng trevliga bloggar, både nära vänners, vänners och okända människors. Har en tid funderat på att starta en blogg själv men har aldrig kommit längre än till tanken...förrän nu. Det återstår att se om den här bloggen finns kvar om en vecka, kanske drabbas jag av prestationsångest och lägger ner den direkt. Möjligen finns den kvar en längre tid. Tanken är att jag ska kunna skriva av mig lite om vad som händer i mitt liv som nybliven mamma till finaste lilla A. Tanken är också att mina fina vänner som finns utspridda lite här och där i vårt avlånga land kan få lite uppdateringar om hur det Kihlska livet rullar på...

Enjoy!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0