kakan

Okej. Idag har jag spelat match för första gången på...länge. Men det gick faktiskt över förväntan och det var ruggigt kul!

Igår kväll hade jag gamla arbetslaget på middag här hemma. Så mysigt och kul! Vi hade så roligt när vi jobbade ihop. Vi kompletterade varandra bra och såg många saker på samma sätt. Vi var spontana och hade jäkligt roligt ihop med barnen. Åkte hit och dit och hoppade på saker som vi tyckte lät roliga och givande. Tänkt att få jobba ihop igen någon gång i framtiden. Jag tror tyvärr det kan bli svårt. Men man kan alltid drömma...
Hur som helst så uppskattades min vita chokladkaka av sällskapet så här kommer, enligt önskemål, receptet:

100 g vit choklad
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
saft och skal av en halv citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i kastrull. Rör socker och kesella tillen jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och blande därefter ner det tillsammans med citronsaften. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 min i 200 grader.

Yammie!

snurvel

Lilla A är förkyld. Igen. Lite hostig och mycket snorig och 38 graders feber. Hon har snurrat och snurrat i natt och jag och T har legat bredvid  som två trygga hamnar. Gett näsdroppar, torkat snor och buffat lilla rumpan. Nappen som brukar ge ro har hon inte kunnat ha eftersom näsan varit igentäppt. Stackars stackars vår lilla tjej. Önskar så att hon skulle kunna fräsa ur näsan och få bort allt klebb. Nu får vi vara där och fånga snorbubblorna istället vilket inte alls är populärt. Hoppas att det inte blir något långdraget skit. Hon har ju nyss varit förkyld med en veckas hemmavaro. Och att vara hemma är urtråkigt för världens mest sociala lilla A. Och för mamman.

plaskdags igen :)

Idag är det äntligen dags för babysim igen. Förra terminen slutade v. 50 så nu var det ett tag sedan. Vi hoppas att badbyxorna fortfarande passar...



välkomna!

Fina fina vännen M och hennes D fick en dotter den 22/1. En månad för tidigt men allt verkar ha gått bra. Ett 2060 gram och 45 cm långt underverk har alltså kommit till världen. Miljoner grattiskramar till er!

Även kollegan E och hennes L har fått barn. En söt liten son fick de den 24/1. Många många grattis till er också. Och till storebror S!

Och fler pyttingar är det på gång i bekantskapskretsen. Det är ju helt underbart! Mirakel!

en lång en

Om man har en stund över kan man ju alltid lista lite...

1. Hur gammal är du om fem år?  nästan 35. pjuh.
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? underbara dottern
3. Hur lång är du? 173 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Attentatet mot Hitler (nästan hela)
5. Vem ringde du senast? sambon. jag var förbannad för att tv-dosans batterier var så dåliga så man inte kunde byta kanal. precis som om han skulle kunna göra något åt det från jobbet...
6. Vem ringde dig senast? pappa
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? det beror på men jag är flink med sms-tummen
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda? skilda sedan många år
9. När såg du senast din mamma? i måndags
10. Vilken ögonfärg har du? åt det gröna hållet
11. När vaknade du i dag? lyfte över dottern till vår sång vid sexsnåret men så somnade vi om och sov till nästan åtta!
12. Vilken är din favoritjulsång? mössens julafton när den sjöngs med ös av mina gamla förskolebarn
13. Vilken är din favoritplats?  home sweet home
14. Vilken plats föredrar du minst? trånga mörka utrymmen
15. Var tror du att du befinner dig om tio år? förhoppningsvis i eller runt hemstaden, i ett hus eller större lägenhet
16. Vad skrämde dig om natten som barn? otäcka ljud
17. Vad fick dig verkligen att skratta senast? dottern med sitt minspel och språk
18. Hur stor är din säng? 180 cm tror jag
19. Har du stationär eller bärbar dator? stationär
20. Sover du med eller utan kläder på dig? pyjamasbrallor och tischa
21. Hur många kuddar har du i sängen? tre varav en alltid är under armen
22. Vilka länder har du besökt?  Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Grekland, Spanien 
25. Är du social? för det mesta. i vissa sammanhang och med vissa personer så blir jag dock väldigt tystlåten. och när jag inte vet vad jag ska säga eller inte tycker jag har något att tillföra så får jag för mig att folk tycker att jag är knäpp.
26. Vilken är din favoritglass? lakrits, polka och viol tack!
27. Vilken är din favoritefterrätt? oj. lite vanligt fika är fint.
28. Tycker du om kinamat?  sisådär
29. Tycker du om kaffe? nej tack
30. Vad dricker du till frukost? juice eller citronvatten
31. Sover du på någon särskild sida? jag snurrar som ett jehu på nätterna och ligger på alla sidor.
32. Kan du spela poker? njae
33. Tycker du om att mysa/kela? det är gott!
34. Är du en beroende människa? beroende av kärlek, ömhet och vänskap, ja
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? ja, två till.
36. Vill du ha barn? har ett och skulle kunna tänka mig syskon till henne
37. Kan du några andra språk än svenska?  är ingen språkbegåvning men kan hanka mig fram hjälpligt på engelska
38. Har du någonsin åkt ambulans? inte vad jag vet
39. Föredrar du havet eller en bassäng? havet
40. Vad spenderar du helst pengar på? dottern
41. Äger du dyrbara smycken? definitivt icke
42. Vilka är dina favoritprogram på tv? heminredningsprogram, dokumentärer, sporten
43. Kan du rulla med tungan? jupp
44. Vem är den roligaste människan du känner?  oj, jag kan inte peka ut någon särskild. jag har turen att känna många roliga människor
45. Sover du med gosedjur? inte längre. men nallen nallis fanns i sängen länge
46. Vad har du för ringsignal? Sen du var här med Lasse Winnerbäck
47. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? ett par enstaka
48. Hund eller katt? är uppväxt med både och och älskar både och men måste jag välja så blir det katt
49. Flirtar du mycket? det skulle jag inte vilja säga
50. Kan du byta olja på bilen? det borde jag reda ut
51. Har du fått fortkörningsböter någon gång? näe, däremot p-bot
52. Vilken var den senaste boken du läste?  det var nog Brustna hjärtans café av Lolly Winston
53. Den bästa bok du läst? Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda är en av de bästabästa iallafall
54. Prenumererar du på någon veckotidning?  inte veckotidning men två månadstidningar. Vi föräldrar samt Föräldrar och barn.
55. Dansar du i bilen? om man med dansa räknar armrörelser och benstamp i takt med musiken så händer det att jag gör det
56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? mix megapol
57.Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? jag gjorde en beställning på ett par tupperwaregrejor.
58. När var du i kyrkan senast? var på minnesgudstjänst på alla helgons dag
59. Vem var din favoritlärare på högstadiet? jag gillade bildläraren Bengan och musikläraren Mats. Sedan har jag för mig att vi hade en religionslärare som jag tyckte om. Men vad hon hette kommer jag inte ihåg.
60. Hur länge har du campat som längst i ett tält? ett par dagar på sin höjd. jag tycker näe om att tälta som jag skulle ha sagt när jag var liten.

saknaden

Idag åker jag och lilla A till min mormor för att fika och prata lite, vi brukar göra det på onsdagarna. Jag har tänkt en del på min morfar de senaste dagarna. Önskar så att han fanns i livet och kunde vara med på våra onsdagar. Han skulle ha älskat att ha mig och lilla A där. Vi skulle ha skojat med varandra så som vi alltid gjorde. Vi skulle ha skrattat mycket och kanske hjälpts åt att lösa färdigt något korsord. Han har en plats i hjärtat som ingen någonsin kommer kunna ersätta. Älskade morfar!


hej ditt hej datt

Inatt har jag legat som en märla bredvid en snusande dotter. Hon vaknade mitt i natten med hosta och kunde inte komma till ro. Det kunde hon i vår säng. Direkt. Och till mig dras hon som till en magnet. Det spelar ingen roll om jag flyttar henne mot Ts håll hundra gånger. Efter ett par minuter ligger hon tätt intill mig igen. Det är väldigt mysigt. Men kroppen säger aj efter en sådan natt. Well well.

Dagens projekt är att knåpa ihop ett brev till mammas och mitt Filippinska fadderbarn. Det var urlänge sedan vi skrev och i det senaste brevet vi fick från henne så undrade hon hur vi har det. Hon och hennes familj är så tacksamma för att mamma och jag finns och stöttar dem. De kan aldrig tacka nog mycket. Och det vi gör är att skicka ett par hundralappar varje månad och så lite extra till jul och hennes födelsedag. Några gånger har vi skickat ner paket med lite kläder, leksaker och fotografier. Tänk vad lite som behövs för att göra skillnad i någons liv.

Ikväll är det också dags för projekt "hallå kondisen kom tillbaka". Basketträning. Nu ska jag licensiera mig för att vara försäkrad ordentligt ifall jag skulle skada mig. Det gör också att jag får spela matcher. Om jag vill. Om lagkamraterna tillåter. Om kroppen orkar. Det är en kul och taggande utmaning!

nämen hej!

Ibland så lurar lilla A oss totalt på kvällarna. Vi tycker att hon gnuggar sig i ögonen och tror att hon är trött. Så då gör vi en flaska välling som hon surplar i sig det mesta av. Därefter lägger vi henne i spjälsängen, stoppar om, vrider på spelmobilen ovanför sängen och säger natti natti. Vissa kvällar funkar det klockers. Då sover hon inom ett par minuter. Andra kvällar blir vi grundlurade. Igår såg det ut så här när vi tittade till henne efter sisådär fem minuter:

 Nämen här nere vid fotänden var det ju rätt schysst att ligga på mage. Och så ser man ju perfekt mellan spjälorna. Och när mamma och pappa tittar till mig då flinar jag åt dem så att deras hjärtan dunkelidunkar kärlek!

Skåneresa blir hemmamys

Det blir ingen Skåneresa för oss i helgen. Lilla A är fortfarande förkyld och hostar och har sig. Det skulle inte kännas bra att åka helt enkelt. Dessutom skulle vi ju åke ner för att ha roligt och hitta på saker. Och det är inte alltid så lätt med en liten tjej som är lite hängig och gnällig emellanåt. Vi satsar på Skåne en helg längre fram istället, förhoppningsvis i februari. Nu tar vi en helg hemma med mys och mys och lite mera mys. Det är inte så illa det heller vill jag lova. Faktiskt helt underbart!

 Trots rossel och rassel så kan lilla A busa lite. Och det glädjer alltid det bultande mammahjärtat!




hårfager

 

hej kroppen

Om en liten stund ska jag iväg och plåga dig, min stackars träningsvärkiga kropp. Eller stackars förresten. Det är inte ett dugg synd om dig. Du behöver vakna ur din postgravida dvala. Det kommer du må bra av kroppen. Okej?! Du kommer tacka mig sedan. Om ett par månader eller så. Då kommer du eventuellt också kunna sätta dina lay-ups efter en snygg bortfintning av försvarsspelare. Det låter väl bra? Ja men då säger vi så.

Solen i ögonen

Alltså ja, jag tycker fasligt mycket om Lasse. Han är så fin och bra. Bäst. Hans texter har en mening och en kärna som jag älskar. Jag kan känna känslan och vara där. Dras med och få hjärteknip. Bli rusig. Om jag hade varit femton hade mina skolböckers pärmar varit nerklottrade av hans namn och utdrag ur låttexter. Hjärtan överrallt. Förmodligen hade jag klottrat lite på ryggan också. Men nu är jag trots allt inom en mycket snar framtid en tre-nolla. Och då får man väl besinna sig lite. Men han är min musikkärlek. Det är han.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom!


Den 19/6-08. Natt/tidig morgon. Lilla dottern är några timmar gammal och jag kan inte fatta att hon är här. I mina armar. Vet inte hur jag ska hålla henne. Spänner mig så jag får armkramp. Smärtan nyss är borta. Bortglömd. För nu är hon här. Lilla E eller lilla A blev lilla A. Kärleken är stor. Större än störst nu. Och om jag får fler barn så undrar jag hur jag ska kunna älska dem lika mycket som jag älskar lilla A?

svara med ett ord

När du svarar, kom ihåg att du bara får använda ETT ord som svar. Bara ett! Det är inte så lätt som det verkar!


1. Var är din mobiltelefon? Någonstans


2. Var är din äkta hälft? Jobbet


3. Ditt hår? Tofs


4. Din mamma? Bäst


5. Din pappa? Bäst


6. Det bästa du vet? Dottern


7. Din dröm inatt? Märklig


8. Din dröm/ditt mål? Lycka


9. Rummet du är i? Arbetsrummet


10. Din hobby? Läsa


11. Din skräck? Döden


12. Var vill du vara om 6 år? Hemstaden


13. Var var du igår kväll? Sporthallen


14. Vad du inte är? Vig


15. En sak du önskar dig? Hus

16. Var du växte upp? Landet


19. Det sista du gjorde? Dottern


20. Dina kläder? Sköna


21. Din TV? Platt


22. Ditt/dina husdjur? Dammråttor

23. Din dator? Stationär


24. Ditt humör? Lagom


25. Saknar någon? Morfar


26. Din bil? Blixten


27. Något du inte har på dig? Strumpor


28. Favoritaffär? Barnkläder


29. Din sommar? Dottern


30. Älskar någon? Ja


31. Favoritfärg? Grön


32. När skrattade du senast? Idag


33. När grät du senast? Gräl

Jag hittade listan hos Skolfröken (joråsåatt, jag har lärt mig länka :) )


 


låång låång kort kort låång

Idag skulle jag gått med lilla A till öppna förskolan och träffat vänner från föräldragruppen. Men det blir en dag hemma istället pga att lilla A är rosslig och körig i magen. Hon har legat och hostat och snurrat på sig i natt och förmodligen har hon sovit dåligt. Just nu ligger hon och sover förmiddag, lite tidigare än vad hon brukar, men det är väl natten som tagit ut sin rätt. Vi hoppas att hon blir pigg och kry till helgen då det är tänkt att vi ska åka ner till Lund och hälsa på lite släkt på T:s håll. Blir hon inte det får vi mysa hemma istället. Hon får bestämma helt enkelt!

Ikväll ska jag snöra på mig basketdojorna för första gången sedan lilla A kom till världen. Den senaste träningen tror jag jag gjorde när jag var i v.12. Sedan vågade jag inte fortsätta längre eftersom basket trots allt är en väldigt fysisk sport. Nu är ambitionen att träna två gånger i veckan. Vi får se hur det går. Det lär bli tufft första gångerna iallafall, med tanke på att jag inte tränat på så länge.

Något annat jag har varit sugen på den senaste tiden är att dansa. Ut och bugga och foxtrotta alltså. Det är ruskigt kul! Tyvärr är inte T det minsta intresserad. Men what the heck, han kan ju vara hemma med lilla A medan jag svänger de lurviga! Om någon har lust att hänga på så hojta till! Om inte annat så får jag väl dra med mig min mor, hon är riktigt dansant!

Lassedokumentär

På onsdag klockan 21.00 ska alla som tycker att Lars Winnerbäcks stämma är som smekningar i öronen titta på SVT1. Då är det Lasse för hela slanten i en timme. Prisa Gud!

 Husguden!

hallå vänstern

Har ni testat att göra enkla vardagsaker med "fel" hand? Det ska, har jag läst någonstans, tydligen vara bra för hjärnan. Jag provade på att borsta tänderna med vänsterhanden i morse. Sajtan vad svårt. Jag brukar säga att jag har min vänsterarm enbart för att det skulle se konstigt ut om den inte fanns där. För jag är verkligen väldigt högerhänt. Att borsta håret med vänstern är bara inte att tala om. Motoriken finns liksom inte där på nåt sätt. Det slutar med att borsten fastnar i ett enda hårrufs. Tänk de som är ambidextra och kan göra allt med både högern och vänstern lika bra. Tufft.

något får mig att tänka på den amerikanska flaggan idag



Idag har vi varit på öppna förskolan. Vi trodde det var babysång där klockan 10 men den började visst inte förrän nästa vecka. Vi träffade dock ett gäng kompisar från föräldragruppen och ytterligare några fler så vi hade en trevlig stund ändå, trots utebliven sång. Det tar lilla A och jag  igen här hemma istället. För här sjungs det för jämnan.

det ska börjas i tid




snöiga hälsningar från världens bästa lilla A




nä nu får det vara nog med popcornskval

Alltså, det där med mitt nya liv och sundheten. Det får ju inte gå till överdrift så att jag sitter där och petar i mat som jag egentligen inte tycker om. Då blir det ju fel. Och det är ju faktiskt inte så att jag rullar fram. Snarare så att jag vill att min kropp ska må bra på insidan vilket den inte gör om jag trycker i mig en sjuhelsikes massa onyttigheter. Fast visst, ett tapp på några kilo skulle ge mitt självförtroende en liten skjuts. Varför vet jag inte. Jag bara tror så. Egentligen är jag ju faktiskt jäkligt bra som jag är. Om jag får säga det själv. Och det får jag. Nu är det slutgnällt om detta och ni ska slippa läsa om mina framgångar alternativt bakslag i sundhet. Var inte det skönt så säg?!


småsugen

I min värld räknas popcorn som hyffsat nyttigt. Och det är ju faktiskt söndag och jag är hemma utan sambo. Då får man. Visst? Ja!

nja tack

Tjugohundranio är tänkt att bli ett sundare år för fröken Kihl än tjugohundraåtta var. Problemet såhär i början på året är att det finns Rocky Roads kvar sedan julhelgen (förmodligen enbart för att burken glömdes hemma hos mamma på julafton) samt chips och choklad sedan nyårsfirandet. Det är nu min karaktär sätts på hårda prov. Och jag är inte känd för att ha den bästa karaktären i stan. Fast idag kunde jag motstå fikabrödet på stan och tog bara en slät kopp te. Det blev värre när jag kom till mamma och hon hade bullat upp rejält med fika. Då roffade jag en hemligkakabit och en drömrulltårteskiva. För det är ju liksom inte schysst att tacka nej när någon har stått och donat fram allt det där. Visst?!


bästa 2008

Nu är det absolut bästa året i mitt liv so far till ända. Tänk vilket år det var. Det började med en liiiten putande mage som växte och frodades under våren. När det var som varmast i juni så satt jag i min brassestol med ett antal böcker och läste och svettades och väntade på att lilla mini som for runt i magen skulle behaga titta ut. Utsatt datum passerades och efter ett tag var det inte roligt att svara på frågan "när är det dags?" längre. Tolv dagar över tiden kom hon, äntligen! Och hon var såklart den absolut bästaste lilla människa som jag någonsin mött! Stora lilla kärleken! Trevande första dagar på BB där jag och T bara satt i timmar och beundrade vårt lilla underverk, den finaste. Väl hemma hade jag velat ha en knapp intill sängen, såsom jag haft på BB, och när jag tryckte på den skulle det komma en snäll barnmorska och hjälpa mig med amning och svara på mina miljarder funderingar. Nu hade jag ju ingen sådan knapp hemma men det gick bra ändå. Det var tårar och jag-ger-upp-tankar över amningen, rädsla över konstiga bebisläten och plötslig spädbarnsdöd, sova lättlätt och vakna till med ett ryck för att hasta upp och titta så att lilla miraklet andades som hon skulle. Och sover hon inte lite för mycket nu? Och nu har hon ju varit vaken jättelänge, varför sover hon inte? Varför ammar hon så kort tid? Ska bajset se ut så här? Många frågor. I vår underbara föräldragrupp ventilerades mycket och vi hade och har mycket stöd i varandra. Skönt.
Nu har lilla A blivit ett halvår. Nyss bökade hon runt i min mage så pass att jag ibland tappade andan. Det var så tufft att se magen bölja fram och tillbaka och att veta att det är mitt barn som är därinne och gör allt det där. Just idag, i detta nu, älskar jag henne mer än jag någonsin gjort förrut. Och i morgon kommer jag älska henne som aldrig förr. För så är det. 
I år lovar jag att jag ska njuta av livet som småbarnsmamma, jag ska skratta och busa varje dag med finaste lilla A, jag ska älska henne till stjärnstopp och tillbaka och fira ettårsdagen med pompa och ståt.
Välkommen tjugohundranio!


RSS 2.0