mitt vackra barn, som jag älskar dig!







rabarberkräm i Katmandu

Jag behövde inte visa leg på systemet idag. Det är andra gången i rad det händer. Betyder det att åldern börjar ta ut sin rätt? Jag tror det och det känns ganska bra. Jag är ju trots allt en trenolla och jag vill inte behöva visa leg där det är tjugoårsgräns.

Bra där.

one week to go

Okej. Nu peppar jag mig själv inför sista veckan av föräldraledighet innan jobbstarten den 3:e augusti. Jag har inget inbokat i kalendern utan tänker ta dagarna som de kommer. Mest bara lata mig är tanken. Jag vill gärna åka en tur till Kosta outlet samt spana in lite loppisar på Öland också. Kanske spendera någon dag på stranden om vädret tillåter. Gosa en jäkla massa med finaste lilla A naturligtvis! Jobbet kommer bli bra och kul bara jag kommer in i det. Det är förmodligen nu innan som det är som mest jobbigt. I tanken. Jag börjar resterande ledighet med 30 + 30 = 60-årsfest ikväll. Jag hoppas på en fin och glad och rolig sommarkväll med gamla vänner som jag inte har träffat på alldeles för länge. Jag tänker lite gott i glaset och så sovmorgon i morgon. Jag tänker att sämre kan man ha det.

explosion!

Åhej vad det händer grejer här! Lilla A exploderar i sin utveckling och går nu flera steg utan hjälp. Igårkväll gjorde hon det dessutom riktigt stadigt. Helt plötsligt bara händer det liksom. Hon förstår en hel del av det vi säger märker vi och hon försöker ibland också själv att forma ord. Det är helt fantastiskt! Att vara utomhus tycker hon är det bästa av allt och om vädret ska fortsätta vara regnigt och trist så får vi nog inhandla regnställ snart. Lekstugan på gården är en höjdare, liksom sandlådan. Om mindre än två veckor börjar jag jobba igen och det känns ont i hjärtat att inte få vara med hela tiden och se hennes framsteg. Det känns ångestladdat att börja jobba men det vore oförskämt att klaga eftersom jag har fått vara hemma i hela fjorton månader med älskade lilla A.

 Hej här kommer jag. Alldeles själv!

 Hitta lurifaxen...


det är visst nån som är tillbaka - II

Helgen spenderades på Österlen hos släkt till T. Vi åkte bland annat kustvägen ner till Ystad för att strosa lite. Det är en vacker vacker väg. Jag älskar Ystad med de gamla husen och små gränderna. Kikar gärna in i hantverksbutikerna. Vi åt en kalasgod lunchmacka på ett utecafé som hette något i stil med bäckahästen. Finfint helt enkelt. Helgen i övrigt spenderades med god mat och socialiserande. Lilla A charmade as always. Jag hittade ett och annat i Lisa Toffts butik i Kivik. Det är en av mina absoluta favoritbutiker! Titta in där om ni har vägarna förbi!

Idag har vi varit med lilla A på BVC för vaccinering, läkarkontroll, vägning och mätning. Hon blev ledsen när hon fick sprutorna men det gick över ganska snabbt. Nästa vaccination är när hon är 18 månader så det är ett tag till dess. Annars så följer hon sin kurva på längd och vikt och allt såg bra ut. Skönt skönt! Det är en fin tjej vi har fick vi höra och ja det visste vi ju :)

Ikväll blir det grillning hos en kusin med familj. Det ser vi fram emot!

Och just det. Idag upptäckte vi tre små igelkottsungar under vår trappa. Jäklar i min lilla låda så söta! Vi håller lite koll så att de mår gott och att inte mamman har övergett dem.

Dagens bästa, förrutom att allt är gott och bra med lilla A förståss, är att Winnerbäck släpper ny platta i september och ger sig ut på turné i höst! Hurra hurra säger jag och bevakar på ticnet när biljetterna släpps! Som jag har väntat! Någon eller några som vill hänga på till Karlskrona söndagen den 22/11? I så fall kan vi ju samåka. Bara hojta till!

 Lilla A och sommarhimmel över Rörum.

det är visst nån som är tillbaka

Nämen hej! Det har varit bloggtorka här kan man säga. Det beror på att vi har varit i Gotland på jobb/semester i nästan två veckor. Vi prickade in elva soliga och en regnig dag på ön. Ett helt okej facit om jag får säga det själv. T var där på jobb och jag och lilla A fick hänga med helt gratis. Tack för det företaget. Lilla A och jag har sett det mesta av Visby innestad skulle man kunna säga. Besökt många små mysiga butiker. Gått i smala, vackra och rosbeklädda gränder. Hållt på att blåsa bort med cykel och cykelkärra och hela alltet på Toftavägen den första veckan (jag hade kunnat tänka mig att slänga cykeljäveln i ren blåstfrustration också för den delen). Vi har käkat på bra och mindre bra restauranger. Träffat trevliga människor. Spelat schack med en afrikan på en parkbänk. Gosat med en stor fin main coonkatt vid namn Doris. Lilla A har premiärplaskat i havet och har suttit hur länge som helst och myst i sanden. Vi har haft det bra men det är alltid skönt att komma hem igen. Kanske trodde lilla A att vi hade flyttat till det där lilla rummet på bed and breakfasthotellet. Hon blev iallafall lycklig när vi klev innanför dörren här hemma igen. Pekade glatt på fotografierna i hallen och började förtjust leka med sina leksaker trots att klockan var läggdags för länge sedan.
En liten tredagarstripp till Österlen blir det under den resterande ledigheten men utöver det blir det nog mestadels lata dagar på hemmaplan. Det ska bli skönt att bara ta det lugnt och ladda inför jobbstarten om fyra veckor...

 Strandmys på Fårö.

 Dessa vallmofält! Man kan bli religiös för mindre.

RSS 2.0