utläst

Fröken K gillar Gunnar av Bob Hansson

Gunnar

Utan nytt hjärta hade Gunnar inte funnits längre. Nu är det i stället hans arbete som plötsligt inte finns längre. Gunnar, 58 år och änkling, kommer helt av sig när han inte längre har ett fikarum att gå till. Han som är van att hugga i sitter nu bara hemma och har alldeles för mycket tid över.
Samtidigt börjar Gunnars nya hjärta att påverka honom på mystiska sätt. Saker i tillvaron ter sig annorlunda. Han börjar flörta med barnbarnet Connys dagsifröken och funderar på att köpa en motorcykel.
Trots beordrad vila, trots bannlysningen från arbetsplatsen, trots sorgen efter hustruns död och trots fack och försäkringskassor trotsar Gunnar tillvarons bistra regelverk. Han går tillbaka till sin gamla arbetsplats när byggbasen är väck och låtsas att han ska börja arbeta på nytt.


Nu väntar en Björn Ranelid eller möjligtvis en Lolly Winston.


vab

Jag är hemma med lilla A som på den här bilden har "tagit på sig" pyjamaströjan själv. Hon vill inte ha hjälp, "kan själv" är melodin här hemma just nu.

 Sådärnånting blir väl bra!

Hur som helst så fick T hämta henne på förskolan i måndags. Rännsketa var ordet. Hellre det än kräk säger jag. Igår var det fortfarande väldigt ostabilt i hennes mage plus att hon inte hade någon matlust så vi stannade hemma idag också. Vi läser mest och myser och det är härligt. Nu hoppas vi bara på att matlusten kommer tillbaka och att magen vill fungera som den ska igen.

Själv är jag vansinnigt sugen på en semla.

ett livstecken

Men hallå. Det är ju inte klokt vad det går dåligt med bloggandet här. Skämmes på mig. Anledningen är långa jobbdagar med mycket pulkaåkning och pulsande i snö, mycket frisk luft och så lilla A som jag vill spendera all kvällstid med. När hon somnat så hamnar jag ofta i soffan och sedan förblir jag kvar där...
Lilla A är förskolans "lilla spöke" som pedagogerna säger. Hon är lurig, envis och tittar under lugg. Hon vinkar och ger slängpussar när de andra barnens föräldrar lämnar sina barn. Hon kommer springandes in i min famn och kramar mig hårt när jag hämtar men sedan vill hon inte ta på sig overallen och gå hem. Då slänger hon sig på golvet, skriker och ålar. Viljan och humöret mina vänner, det är det inget fel på. Vi spenderar kvällarna med så mycket mys det bara går. Vi lyssnar på musik och dansar, sjunger rörelsesånger och läser böcker, ritar, kör legotåg och "dricker kaffe". Jag har så dåligt samvete för hennes långa förskoledagar men det lindrar något att hon trivs så bra. Från och med slutet på februari och en tre månader framåt ska T vara föräldraledig en dag i veckan. Det kommer bli bli bra och skönt för samvetet. Älskade lilla skatten, tiden går ju så fort och man vill ju inget annat än bara vara där med henne och dela alla hennes nya upplevelser. Jag längtar efter semester...

 Kvällsbus av finaste slaget!


I Leos värld

Idag har vi varit på Leos Lekland vilket var en riktig höjdare. Lilla A älskade bollhaven, rutschkanorna, de stora bollarna och framförallt studsmattorna och T och jag offrade oss gärna på en rutschekanetur eller tre. Efter två timmar med lek, bus och spring så var lilla damen helt slut och somnade bums i bilen hem. Dit ska vi åka flera gånger!

 Hopptjejen.

 Full fart i tigerkanan.

 Klättertjejen.



long time no see

Hej och oj och gott nytt år. Det var inte igår. Ett pajat modem har satt stopp för mitt internetande i bra många dagar. Hur som helst så har vi haft en skön julledighet i familj och goda vänners lag. Jag har inte avgett några nyårslöften men tänker att jag vill läsa fler böcker 2010 än vad jag gjorde förra året, vilket var ett riktigt uselt bokläsarår för min del. Jag tänker också fortsätta med att försöka vara en bra mamma till finaste lilla A. Vara där, närvarande, inte gnälla, ge många pussar och kramar och oändligt mycket kärlek. Leka och finnas till.
Jag tänker att jag skulle kunna bli lite sundare med kosten. Jag skulle vilja börja studsa lite boll eller nåt och komma i form. Fasta till hullelullet lite så att säga. Kanske köpa ett par joggingskor...
Jag tänker att 2010 ska bjuda på Lassekonsert med finaste vännen J. En återupplevelse av hans Borgholmsspelning för några år sedan. J och jag och ett gungande hav. Det skulle vara fint det. Melissa Horn skulle också gärna få bjuda på spelning igen. Hon är grym.
Att få följa lilla As framsteg är en välsignelse och lycka. Hon gör mig innerligt glad varje dag. Jag undrar över allt hon kommer lära sig det här året. Vilken liten 2½-åring kommer hon vara om ett år?
Jag tänker att 2010 kommer blir ett bra år. Ett år med ro och kärlek. Det vill jag ha.

Gott Nytt 2010 kära vänner!

 Ett av mina favoritfoton! Lilla A på promenad i Lunds stadspark, i decemberslask till lilla damens lycka. Då kan man ju plaska...

 "Nganga" - kanske det roligaste som finns!


RSS 2.0