Läst!

Jag går ut hårt med läsningen. Jomenvisst!
Johanna Lindbäcks "Välkommen hem" är utläst. Jag läser ungdomsböcker då och då för att jag gillar det. Den här boken handlar om kärleksbestyr och val och hur svårt det kan vara, det där med kärleken som ung vuxen. Det är en bladvändarbok som man läser fort men som kanske inte lämnar några större avtryck. Jag föll för huvudkaraktärernas humor och snabba repliker. De har lite av det där snabbkäftade som jag önskar mig själv mer av. Just det gav också historien driv på något vis. Så, klart läsvärd bok.

Välkommen hem (kartonnage)

Läst!

2011 var ett minst sagt uselt läsår för min del. Och jag som älskar att läsa! Det har blivit oräknerliga kvällar som har slutat med att jag somnat framför något skitprogram på TV:n istället. Jag tänker bot och bättring och om jag ska avge något löfte detta år så blir det att jag ska läsa fler böcker än förra året. Det borde inte vara särskilt svårt att uppfylla eftersom jag nog kan räkna förra årets bokskörd på mina tio fingrar. Ajaj.
Första boken ut blev Jenny Jägerfelds "Här ligger jag och blöder". En bok om Maja som råkar såga av sin yttersta tumspets med en sticksåg på en skulpturlektion. Det gör jävligt ont. Men det finns saker som gör ännu ondare. Att hennes mamma inte ens hör av sig för att höra hur det är tillexempel. Hon dyker inte ens upp på tågstationen för att hämta Maja när hon åker dit för "vartannathelgbesök". Hon går faktiskt inte att få tag på alls. Hon är helt försvunnen. "Här ligger jag och blöder" tilldelades Augustpriset 2010 och det är en bok jag sträckläste och tyckte väldigt mycket om. Läs om ni inte redan har gjort!

Här ligger jag och blöder

Nästa bok på tur står mellan Johanna Lindbäcks "Välkommen hem" och Linda Olssons "Det goda inom dig". Vilken det blir får ni reda på så småningom då jag har som ambition att boktipsa/bokdissa lite här på bloggen...

Oj vad här skrivs!

Det skrivs väldigt mycket i detta hem just nu. Lilla A överröser oss med brev som hon sedan läser högt för oss med världens inlevelse. Åh, det är så himla härligt! I veckan fick hon till sin första namnteckning! Pappret tog dock slut när hon skulle göra sitt E så det fick hamna först istället. Visst är den världens finaste?!!


RSS 2.0