hurra hurra hurra II

Nästa vecka kommer världens bästa Jenny, min gamla basketkompanjon, kombo, festprisse och vän! Vi har inte setts sedan 2005 och jössesamalia vad glad jag är över att vi ska träffas i dagarna fem! Låt tiden gå fort så att det snartsnart är onsdag!


Snyggfoto från en omtalad husfest...

hurra hurra hurra!

Grattis på födelsedagen kära storebror! Vi kommer ikväll och firar dig med lite pompa och ståt som sig bör!


Storebrorsan, här i schysst luftgitarrpose. Han är en av de bästa, såklart!

upp

Idag har vi varit och fikat hos M i föräldragruppen. Hur gott och trevligt som helst!
Därefter åkte jag med lilla A till BVC för att väga henne. Hon äter så jäkla dåligt vissa dagar och sist vi var där så hade hon bara gått upp 300 g på en hel månad. Det oroade mig lite, därför bokade jag in en extra tid. Det var bara tio dagar sedan vi vägde sist och på den tiden har hon gått upp från 6750 g till 7020 g. Så bra! Det var en lättnad!


"Gröt är helt okej!"

Tre poäng...

...till FF idag! Tack för det!

Igår var lilla A och jag på sångstund på öppna förskolan. Bara för pyttingar upp till sex månader. Det var kul tyckte lilla A. Iallafall halva sångstunden. Sedan blev hon hungrig och då är det svårt att koncentrera sig på sången såklart :) Många kompisar från föräldragruppen var där också. Det är så roligt att ha kommit med i en föräldragrupp som funkar så bra som vår gör. Vi träffas varje vecka på olika ställen, fikar, pratar och har det allmänt mysigt. Jag hoppas och tror att våra barn kommer ha mycket roligt tillsammans framöver! Från den äldsta till den yngsta i gruppen skiljer det mindre än en månad så vi har till och med pratat om att ha gemensamt födelsedagsfirande för dem, på någon dag ingen fyller. Det tror jag på.

Här lite foton från gårdagen:

 
"Man kan ju se både sig själv och polarna i spegeln. Cool!"


"Hörrödu, den där fisken är min. Men du kan väl få låna den en stund då da."


Söta kompisar!


till morfar

Du var en man som jagade årstidernas alla blommor. Du ville ha de allra första spirande. Vårblommorna var en glädje. Du plockade små buketter som du överraskade mormor med. Det är kärlek! Gullvivorna hade en speciell plats i ditt hjärta, liksom liljekonvaljerna.

Det finns en låt med Grymlings som passar så bra in på dig. Den är till dig!

http://www.youtube.com/watch?v=LQ5hYLHBndY



Som mamma diktade ihop i dödsannonsen:
Nu seglar du iväg till en annan strand.
Till vårens blommor i ett evigt land.

Jag hoppas du har ro där kära morfar. Saknaden efter dig är enorm!

plopp

Här har det varit dåligt med bloggandet några dagar. Har inte fått tummen ur helt enkelt.
Helgen har hur som helst varit lugn. I lördags gjorde vi inte särskilt många knop överhuvudtaget. Vi bara var vilket är ruskigt skönt ibland. I söndags fick vi för oss att gå tipspromenaden på Stensö. Men när regnet blev mer än duggregn så gav vi upp och powerwalkade hem igen med en sovande liten A i vagnen. På eftermiddagen var jag nere i sporthallen och skrev ett par basketmatcher. Det var kval till ungdoms-SM för 18-åringar. Dessvärre gick det inte alls för Kalmars grabbar. Det var klasskillnad. Jag var borta hela fem timmar och gissa om längtan var stor efter lilla A. Har inte varit borta så länge från henne någon gång tidigare och det kändes. Men hon hade haft det hur fint som helst hemma med T. Det är skönt att hon tar flaska så att han kan ge henne mat när jag är iväg. Det gör att jag kan komma ifrån ibland och bara rå om mig själv, gå på bio, ta en runda på stan eller så. Missförstå mig inte nu, hon är det bästa jag har och jag längtar alltid efter henne när hon inte är i närheten. Men både hon och jag mår bra av att vara ifrån varandra lite då och då. Nu är dock T iväg på jobb i Malmö till och med torsdag så denna veckan är det bara hon och jag.

Idag har jag träffat fina vännen E, äntligen. Det går alldeles för länge mellan gångerna! Vi har promenerat, fikat och snackat en massa. Hur bra som helst!

Lilla A jobbar på att ta sig från ryggläge till magläge nu. Men hon har inte kommit på det riktigt än. Axlarna är i vägen hela tiden. Tids nog kommer det...

I morgon ska vi till öppna förskolan på sångstund. Vi missar alltid den annars eftersom vi vanligtvis har babysim på tisdagar. Men denna veckan har vi höstlov från simmet så då passar vi på att sjunga istället. Funderar på att göra hand- och fotavtryck i gips där också. Får se om lilla A är med på det...

I morgon blir en extra tung dag. Min högt älskade och världens allra bästa morfar skulle fyllt 80 i morgon. Men han gick bort den 5:e mars i år i cancer. Överjävligt! En stor stor sorg för alla i hans närhet för han var en aldeles fantastisk människa med ett stort hjärta! En stor sorg för mig är att han aldrig fick träffa lilla A. Han fick bara se magen. Han älskade barn och jag vet att han skulle ha varit överförtjust i lilla A. När hon blir större ska jag berätta för henne vilken underbar morfar jag hade. Hon ska få lära känna honom ändå, på det viset!  En tur till minneslunden blir det i morgon!



tack för idag!

Idag har vi hunnit med mycket roligt, lilla A och jag. Klockan sex vaknade jag av att lilla A låg i sin säng och gjorde små och otroligt söta smackljud med munnen. På ett bättre sätt kan man knappast vakna, det vill jag lova! Efter amning, blöjbyte, mysimys och jobbhejdå till T så somnade vi om igen och sov till nästan åtta. Då läste jag tidningen i sängen och lilla A låg bredvid och jollrade för glatta livet. Efter frukost och mer mysimys och lek så tog lilla A en minilur och jag tittade på en intervju med favoriten Bagge på TV4 :)
Klockan elva körde vi till mitt jobb för att, äntligen, hälsa på mina gamla förskolebarn och kollegor. Åh, det var så roligt att träffa alla igen! Barnen var överlyckliga över att få träffa lilla A och jag fick ett helt gäng med härliga barnkramar som jag kan leva länge på framöver. De har ju följt min graviditet sedan lilla A var lilla mini i magen och nu fick de äntligen se vem som bott därinne. Lilla A flinade upp sig och visade sig från sin bästa sida och då är det svårt att inte bli tagen av hennes charm vilket jag tror de flesta blev. *Skryt skryt*. Nu är lilla A ett gäng teckningar, en blå nalle och många komplimanger rikare. Mamman är stolt!
Därefter körde vi hem och pustade ut en stund för att sedan åka bort till min gamla klasskompis och vän Ulle. Hon och nyblivna maken har precis flyttat och då måste man ju inspektera nya lyan. Den var kanoners och jag blev inte så lite avis. Om vi nu inte kan få tag i nåt hus nån gång så vill jag också ha en sådan lite äldre lägenhet med charm, gärna i de kvarteren! Blev bjuden på löksoppa och så våfflor till efterrätt och, såklart, te. Gott! Det är så skönt med vänner som man bara kan vara sig själv med, pratiprata om lite ditt och datt och skratta med. Lättsamt och bra liksom. Att hitta varandra igen efter många år på olika håll och utan kontakt och märka att man har kul ihop och utbyte av varandra, det är ganska stort :)
Nu har lilla A gjort natt och sover sött i spjälsängen. Nu ska jag också gå och lägga mig, sova och längta tills att hon vaknar i morgonbitti igen. Då börjar en ny dag med min underbara fina unge. Vi har inget på schemat så vi gör precis som vi hon vill!

Hej Linda

Så här fin är jag i klänningen som jag fick av dig:
 


Den är jättemjuk och skön och jag tycker mycket om den! Tyvärr råkade jag kräkas ner den idag precis innan jag skulle iväg och träffa kompisarna. Men jag hann vara fin i den i ungefär fem minuter iallafall :)

Tack söta du!
Joller och flin / Lilla A

morgonstund har guld i mun

Spana in minspelet kära vänner. Lägg sedan till ett helt gäng med söta ljud. Där har du lilla A i ett nötskal. Lucky me!

  
(om du klickar på bilderna så blir de större)


könskampen

Fick leksakskataloger i reklamhögen idag. En sida ser ut såhär:



It pisses me of. Milt sagt. Tänk om man är en liten tjej eller kille som inte tycker om och vill ha en rosa strykbräda, en rosa docksäng, en rosa dockvagn, ett rosa smyckeskrin etc. Kan man inte få samma grej i grönt eller blått eller gult eller någon annan färg då? Varför ska alla saker vara rosa? På en annan sida i katalogen finns utklädningskläder. Tjejer i tyllklänningar och pojkar i supermandräkter. Ursäkta mig, men det känns som att jag och mina kollegor jobbar i motvind med vårt genustänk när det är såhär leksaker presenteras för barnen. Jag undrar om pojkar hade tyckt det varit mer okej att vilja ha och leka med en barnvagn om den varit svart med eldsflammor på? Då kanske den hade stått på önskelistan? Små barn vet exakt och precis vad som är "tjejigt" och "killigt". De tycker inte att pojkar kan ha strumpor med nyckelpigor på eller att tjejer kan ha strumpor med snowboardåkare på. Jag vet, för jag och mitt gamla arbetslag hade en samling med våra femåringar om just detta. En pojke ville inte ens prova ett par helröda strumpor för det var enligt honom, och flera andra, tjejstrumpor. Vi spelade teater för vår barngrupp där vi ändrade lite på de traditionella könsrollerna. Pappa björn i Guldlock fick ett förkläde på sig och stod vid spisen och kokade gröt medan mamma björn hade en verktygslåda och lagade cykelpunka. Barnen var helt klart en aning fundersamma över detta.
Jag menar inte att flickor inte ska få vara flickor och pojkar inte ska få vara pojkar. Självklart ska de få vara det! Men jag önskar så att handeln inte vore så satans uppdelad i pojksaker och flicksaker, pojkkläder och flickkläder. Jag kämpar för att pojkar ska kunna gå i lila regnställ utan att bli retade och att flickor ska få vara med i riddarleken utan att någon säger att det är en pojklek. Jag tänker stånga mig blodig, om det behövs, för att vinna kampen mot de gamla förlegna stereotypa könsmönstren!  För det är fan ta mig på tiden!
Det här inlägget får inte fram en bråkdel av hur jag känner det. Jag hittar inte orden idag. Jag blir arg och frustrerad och uppjagad för jag vill att barn ska få vara barn och inte så mycket just pojkar och flickor. Jag önskar att ni förstår. Och jag önskar att ni är med mig i kampen!

från mage till rygg

Ja nu rullade lilla A från mage till rygg. Bara sådär. Från rygg till mage har hon inte rullat ännu. Kanske för att hon tycker det är tråkigare än trist att ligga på just mage... :)

bodycakes

Igår kroppkakemiddag hos mamma och Berra. Maj gådd, det var helt gudomligt gott! Fem och en halv (ni vet, jag kan ju inte äta exakt fem pga min jävulska siffernoja) kroppkaka och två portioner äppelpaj med vaniljsås senare kände jag mig som en huggorm som precis ätit ett jävligt stort byte. Det enda jag orkade med var att sitta i soffan och päsa, klappa mig på magen och jämra mig lite. Men är det kroppkakemiddag, vilket inte är så ofta, så ska det ätas med råge. Min käre bror och tävlingsmänniskan nummer ett åt som vanligt flest, den här gången tio stycken. Men han orkade naturligtvis med äppelpaj också och när han åkte hem mumlade han nåt om att han nog skulle käka pyttipanna till kvällsmat. Och ja, jag skulle inte bli förvånad om han gjorde det. 
Idag ska vi till BVC för mätning och vägning av lilla A. Hos pappa ställde jag mig på den något opålitliga vågen med henne och då vägde hon 7.1 kg. Hon växer på bra min lilla skatt...

va e de för en dag...

Idag är lilla A fyra månader. Shit, hon var ju nyss tre månader! Tiden flyger iväg gott folk...
Jag ger er ett foto på henne som representerar henne ruskigt bra. För hon är för det allra allra mesta en glad liten skit!! Och hennes ögon sedan! De är glitterbrunnar!

 Puss!


potatispuré del ett

Äntligen dags för lilla A att få lite nya smakupplevelser. Vi börjar med potatis mosad i smör och bröstmjölk. En given hit tänkte jag. Ack så fel jag hade. Lilla A tycker det är peck och är inte det minsta intresserad. Vi ger det några dagar till sedan testar vi mild gröt istället. Om inte heller det faller lilla fröken i smaken så avvaktar vi ett tag med smakportionerandet...


 
"Men vill morsan att jag ska svälja det här konstiga som hon stoppar i munnen på mig?"

Resby nästa

Sol sol strålande sol! Lilla A och jag drar ner till pappa/morfar en runda. Vi talar skogspromenad, Filippaäppleätning, TV-slapp och så älgkött till lunch. Det kunde varit sämre. Mycket sämre.

 Stor och liten bloggare.

Den där barndomen II

Jag fortsätter tänka barndom. Vilken barndom jag har haft. Den bästa! Tänk dig landet med skog, åkrar och ängar. Tänk dig ett stort rött hus, en ladugård, en massa uthus. Förstå att där var man aldrig sysslolös. Aldrig. I ladugården letade min bror och jag efter kattungar på slindran. Bland hö och halm och dåliga golvplankor. Pappa och mamma varnade oss alltid för att gå upp där. Sa golvet kan gå sönder och ni trilla ner. Förmanade. Vi lyssnade och struntade i det. Att hitta kattungar var värt mycket.
Jag matade spindlarna i ladugården med nyfångade flugor. Snällt tyckte jag. Jag fångade dem på farmorsvis med handen. Var tvungen att vara snabbsnabb och det var jag. Eller var flugorna slöa. Slängde dem i spindelnäten och såg spindlarna komma ut och hämta bytet. Hemskt kan tyckas men det fascinerade mig.
På ladugårdplan spelade min bror och jag tennis och pricken. Jag hade en tvåhandsforehand to die for. Vill jag minnas. Många var de bollar som flög långt över ladugårdstaket och ner i skitbrunnen. Av alla ställen hamnade de alltid där. Bollförrådet behövde alltid fyllas på för i någon skitbrunn hämtar man inte några bollar. Förresten tror jag att jag vann ibland. Min bror minns det säkert inte på samma sätt.
I skogen hade vi alltid kojbygge på gång. På samma plats. Alltid. Det var precis intill den stora stigen och det var ett evighetsprojekt som aldrig blev klart. Det var väl så som det alltid är att det var byggandet som var det roliga och inte själva varandet däri.
På vintern tog vi på oss skidor med gammal hederlig spänning. Som man kunde ha vilka kängor man ville ha i. Vilka jag än tog så blev det snedtramp. Men det gjorde inte så mycket för det stod ju skidåkning på schemat. I skogsbacken bland en massa tall åkte vi utför på våra längdskidor. Att vi inte slog oss mer är ett under. Fast när jag går dit och tittar idag så är ju inte den där backen så brant som den var när jag var liten.
Mellan barndomhemmets kök och trappan till ovanvåningen kunde man ta två vägar. En var min, den andra var min brors. Alltid tävling och gråt för den som kom sist. För det mesta var det jag trots att min väg var kortast. Inte alltid lätt att vara minst och vilja vara bäst. Inte lätt.
Lite fadäser. Vattenkrig är kul. Inte lika kul när det upptäcks att man råkat använda en sprutflaska som det varit motorolja i innan. Fett hår i veckovis därefter. Undrar vad som händer om jag sticker in en pinne i brorsans cykelhjul. Samtidigt som han cyklar alltså. Måste testa! Tvärstopp såklart och slagen näsblodig av arg storebror. Ajaj.
Det här är ett fåtal av alla de roliga minnen jag har från min drömbarndom på den småländska landsbygden. Jag säger det igen. Drömbarndomen!

drömstället

Jag har inte läst en skönlitterär rad på väldigt länge. Att läsa är en av de saker jag tycker väldigt mycket om att göra. Men när lilla A somnar på kvällarna så har jag hamnat framför TVn istället. Tittat en stund och sedan somnat. Nu tänker jag bot och bättring och har plockat ut en bok ur hyllan som verkar lagom lättsam. Som jag kan läsa ett par rader ur då och då och ändå hänga med liksom. Det kan bli bra. Jag ska börja nu.

Omslagsbild: ISBN 9789100114954, Drömstället


sim, soppa och mysmys

Idag har vi varit på babysim igen. Lilla A verkligen älskar det! Idag dök hon igen och "simmade" även en liten bit under vattnet! Kul kul! Hon flinar mest och ser allmänt nöjd ut hela tiden, det är gött. Nästa vecka ska vi satsa på att åka rutchkanan. Jag kände jag ville vänta med det lite så det inte blir för mycket för henne på en gång. Det hinns med det också...

Ikväll får lilla A och jag besök av min gamla kollega Linda. Vi ska laga fisksoppa ihop, snacka och titta på TV. Det är fint med sällskap när Tobbe är nere i Lund en sväng. Annars också förståss.

Annars inte så mycket nytt under solen. Vi myser på och jag försöker ta vara på den här tiden som jag får vara hemma med lilla A. Det är fantastiskt och jag är glad att jag lever i Sverige där föräldrar får möjligheterna att vara hemma med sina barn!

höstiga barndomstankar

Idag långpromenad med lilla A i vagnen. Höstluft. Underbar höstluft som man kan andas in i långa djupa andetag. Liksom känna energi dras ner i lungorna och fylla hela kroppen. Jag älskar! Gick där och kom att tänka på mina barndoms höstar. Jag tänkte lövhopp i barndomshemmets trädgård. I lövhögar större än störst. Precis under de två kastanjeträden hoppade jag som bäst. På samma ställe byttes lövhögarna ut mot snögrottor på vintrarna. Precis där. Jag tänkte kastanjer och letandet efter de som var både bruna och vita. Taggiga skal som bröts upp och lyckan när jag hittade en sådan. Samlade och sparade som skatter. Nu tänker jag herre på täppan också. Precis där. Jag och min storebror. Han vann alltid såklart. Lät inte ens sin fem år yngre syster vinna ibland. Tävling var tävling och så än idag. Dåliga förlorare båda två.
Jag tänkte svampplockning med familjen. Kantareller, trattkantareller, Karl Johan, stolt fjällskivling, fårticka. Ibland såg vi rådjur, nästan alltid harar. Med skogsdoft i näsan och fynd i korgarna stretade vi framåt. Pappa visade viltspår och jag försökte memorera. Sedan smörgås med stekt svamp och omelett med svampstuvning. Det smakar aldrig bättre än så.
Jag tänkte utelek. Från morgon till kväll. Uteute. Det var inte svårt att hitta på saker med skogen inpå knuten och en hel ladugård full med djur. Jag tänkte mammas sjömansbiff. Efter en uteutedag smakade det himelskt. Annars också!
Det måste ha varit på hösten jag lärde mig vissla. Jag kommer ihåg det så. Första svagvisslet i pappas öra. Han hörde och lyckan var total. Tänk att kunna vissla. Nu kunde jag. Det var stort. Nästan större än lövhögarna.
När jag gick där med lilla A idag så tänkte jag allt det där. Jag tänkte det var en drömbarndom. Att alla barn skulle få växa upp så. Jag tänkte och tänker att allt det där vill jag ge lilla A. Och det ska jag!


gör som jag


Hjälp till och stöd bröstcancerforskningen! Oktober är den rosa månaden, var med du också!

lilla lyckan!


   

Mitt hjärta kan inte annat än att svälla över alla bredder av stolthet över att få vara mamma till denna ljuvliga unge. Hon är inte bara det absolut sötaste som finns. Hon är också den som får hjärtat att slå dubbelslag av lycka miljarder gånger om dagen. Just nu förvånar hon mig flera gånger om dagen med nya färdigheter. Hon greppar tag  i saker med precision, hittar på nya ljud, kan roa sig själv en liten stund på egen hand, tittar på en koncentrerat och ihärdigt, skrattar högt med mera med mera med mera... Vardagen med en liten människa är mycket givande. Vardagen med lilla A är total lycka!


det där om bokkonstigt

Omslagsbild: ISBN 9789171307859, Mrs Zhivago och hennes hemliga liv   Omslagsbild: ISBN 9789197588881, Våta spår  Omslagsbild: ISBN 9789170023194, Tidsresenärens hustru
Jag tänker att schyssta omslag med skor kan vara ett alternativ...



bokkonstigt

En bloggare vars blogg jag dagligen läser har börjat samla pocketomslag med ett visst tema.  De ska bli en tavla när hon har samlat ihop tillräckligt många. Urkul idé säger jag! Frågan är bara vad för slags pocketomslag jag ska samla på? När jag har kommit på det så får antikvariaten se upp.


pappa, mamma, barn

Alltså. Min fina och mycket kloka vän U skrev ett mycket tankeväckande inlägg i sin blogg för några dagar sedan. Det handlade om en undersökning som kamratposten låtit göra om bland annat pappors roll i barns liv. Där framkommer det att endast 5% av alla barn i undersökningen väljer att prata med sin pappa när de är ledsna. Barnen talar hellre med inte någon alls(!). Är inte det skrämmande så säg?! Många är de pappor som endast tar ut de föräldradagar som inte mamman får ta över. Det är för jävligt och jag undrar vad det beror på? En klar orsak som jag ser det är den ekonomiska biten. För det är ingen nyhet att män tjänar mer än kvinnor trots att vi lever i Sverige år 2008. För att klara den ekonomiska biten hemma så är det helt enkelt så att det är den som tjänar mest (i många fall mannen) som får jobba. Man blir inte rik ekonomiskt på att skaffa barn. Däremot blir man rik på tusenmiljarder andra sätt. Det är bara synd att  papporna i många fall inte får ta del av den rikedomen på samma sätt som mamman. Det finns såklart fler orsaker till varför mamman och pappan inte delar lika så gott det går på föräldradagarna. Kanska gamla och jävligt förlegna åsikter om att mamman är den som tar hand om barnet bäst. Så fan heller säger jag. Som pappa är det naturligtvis omöjligt att amma barnet, men när den perioden är över finns det inget som säger att mamman är bättre än pappan på att att vara hemma med barnet och uppfostra, leka och ge kärlek!

 Vad säger ni?


och hon skrattade!

Trots feber och allmänt snörvel så skrattade lilla A högt alldeles nyss. Hon skrattade högt! Det gick rakt in i det stolta, bultande mammahjärtat!

dopningen :)

Nu är dopet avklarat och vi har pustat ut efter en lång men lyckad lördag! Alice tog själva dopet med ro och brydde sig inte nämnvärt när prällen skvätte vatten på hennes huvud. Nu är Alice Christine (efter mormor) Kihl också Guds barn (Halleluja) och när hon blir större får hon själv avgöra om hon vill fortsätta vara det. Vi vill ge henne möjligheterna att själv välja det, genom att döpa henne.

Vi, tillsammans med A´s faddrar och kusin E.

Efter dopet bjöd vi på smörgåstårta och fika i hyrd lokal på Ölandsgatan. Lilla A fick ett gäng fina doppresenter och de flesta ville såklart gulla med huvudpersonen vilket inte uppskattades av henne efter en stund. Lite gnäll och gråt och efter att vi städat lokalen så var det hur skönt som helst att komma hem en liten stund och bara slappa lite. Det märks verkligen på lilla A att hon njuter av att vara hemma i lugn och ro. Här är hon trygg, bland välkända dofter och saker!
Vi ville spendera mer tid med våra gäster från Göteborg, Lund och Stockholm (och såklart också med våra gäster från närmare håll!) och därför avslutade vi kvällen med fest på Kullö. Tack alla våra fina släktingar för en jättefin dag, det var ni som gjorde den!

Det här med fest verkar ju kul tycker lilla A. Kusin E (som för övrigt höll stor show hela kvällen) håller med!

"Kolla, jag har fått en ny, stor, fin och kramvänlig rosa kompis att leka med! Tack N, M och E för det!"

Nu har vi inga större festerier inbokade i kalendern på ett bra tag vilket känns rätt så skönt. Nu ska vi vardaga vidare med babysim och fikor till höger och vänster. Det skulle man kunna säga är livet på en pinne!


bästa bästa!

I spjälsängen ligger en utslagen hjälte från igår och suger på tummen.
I´m telling you - she is the best!

jomen jag är ju svag för sjungande Lassar

Jag tycker Lars i Idol är en störthärlig kille.
Udda röst.
Underbar integritet.
Fin att titta på.
Kommentarer på det?


avbockat

* kollat in morgondagens kvällfestlokal - check
* svurit över skyhöga rostbiffpriser - check
* pga ovanstående insett att kassler är gott också - check
* handlat kassler och lite annat som tidigare glömts - check
* dukat i efterdopetlokalen - check
* skrivit påminnelselapp om det vi glömde ta med till efterdopetlokalen och kvällfestlokalen så vi inte glömmer det i morgon - check
* gjort åtskilliga kvalitetskontroller på smågodiset till barnen i morgon - check
* gjort en liten tidsplan för morgondagen - check
* önsketänkt att lilla A accepterar tidsplanen - check

nu återstår det lite strykning av kläder och sedan ska nog allt vara i ordning inför morgondagen :)


hoppa hoppa hoppa!

Igår fick lilla A låna sin kusins hoppgunga och idag har hon testat den för första gången...

 "Tjohej morsan, det här var ju kul!"

 Fotarbete på hög nivå!


På tal om annat. För en timme sedan åt gullefisen jättebra! Så skönt, så skönt!


inte det också

Ostkakan jag var vrålsugen på och hade tänk luncha upp hade T stoppat i frysen.
Vad fan.
Jag pallar inte det också.
Helvete.
I-landsproblem modell större.


matproblem

Idag är ingen bra dag. Lilla A äter dåligt sedan ett par dagar tillbaka, vilket stressar mig något oerhört. Det i sin tur känner säkert hon av, vilket förmodligen inte gör saken bättre. När hon är vaken är hon dock pigg och glad som vanligt. Jag har ingen aning om vad det är som gör att hon inte vill äta lika mycket och lika ofta längre, kanske är det en ny fas? Kanske har hon tröttnat på bröstmjölk? Kanske är problemet något annat? Det får mig i vilket fall som helst att må ganska dåligt och om det fortsätter såhär ytterligare ett par dagar så tänker jag ringa till BVC för råd. Om man nu kan få något vettigt råd av tanten vi har där... Det hela gör mig irriterad vilket jag känner går ut över finaste fina lilla A och det vill jag ju inte. Önskar att T var hemma så att jag bara kunde gå hemifrån en liten stund utan barn. Men han kommer inte hem förrän i morgonkväll efter ännu en vecka i Malmö. Jag får försöka samla alla mina krafter och försöka orka vara världens bästa mamma, den mamma som jag vill vara till världens bästa unge!

RSS 2.0