boktips för småfolk (och storfolk)!

Alla småbarnsföräldrar! Jag uppmanar er att förr eller lite senare läsa den här finfina boken för era barn - "Leni är ett sockerhjärta" av Emma Adbåge. Det är en underbar bok med fantastiska illustrationer, också dem av Emma Adbåge. För mig som är svag för riktigt bra barnböcker är detta en ny favorit som jag ser fram emot att läsa om och om igen för lilla A när hon blir något äldre. Läs läs!

Omslagsbild: Leni är ett sockerhjärta
"Leni är vuxen ibland och barn ibland. Tänk att det är så svårt för pappa att förstå! Leni kan allt, helt själv. Nästan…
Tanterna på kaféet kallar Leni för sockerhjärta. Blä, vilket larvigt namn, tycker Leni. Leni är ju vuxen och behöver inte åka vagn, kan knäppa jackan alldeles själv, äter lök och stark ost. Precis som vuxna. Det kanske inte syns utanpå, men det känns.

Det är så skönt att vara stor, att få göra precis som man vill. Ända tills pappa ber om hjälp med städningen. Då är det som att det vuxna plötsligt försvinner. Inte kan Leni städa, hon hade ju tänkt leka nu. Men soporna MÅSTE bäras ut och plötsligt kallar grannen henne för "stora damen". Vadå stora damen? Leni är ju liten!
Leni är varken sockerhjärta eller "stora damen", hon är en trotsig och påhittig tjej, som känner sig missförstådd för det mesta. Det är inte lätt att vara liten och stor på samma gång!" (www.rabensjogren.se

hipp hipp!

Grattis gullemormor på födelsedagen! I din famn är det tryggt och fint att vara. Puss & kram / Lilla A


livskvalité!

Ljuvliga sommar! Veckoslutet har spenderats på vackra vackra Österlen där vi har strosat omkring i Kivik och Simrishamn, ätit fantastiskt god mat, plockat smultron, badat och bara haft det gott hos släkt till T. Lilla A har njutit i fulla drag bara av att kunna gå rätt ut bland prunkande blommor som hon har fått vattna hur mycket hon har velat. Hon hinner knappt slå upp ögonen på morgonen innan hon med bestämdhet ska ut för att möta en ny spännande dag. Mina vänner, semester är livet på en pinne. Att få vara tillsammans och umgås mycket med sina allra käraste. Älska det!










frihet

Semestern är här! Som jag har gått och väntat och längtat efter idag i flera veckor nu. Räknat ner. Tyckt att det har varit en halv evighet kvar. Segat mig igenom lugna dagar på jobbet. Men nu äntligen! Jag hoppas vädret vill fortsätta visa sig från sin bästa sida så att lilla familjen kan spendera sköna dagar på stranden. Lite dagsutflykter hemikring blir det liksom en tur till vackra Österlen ett par dagar. En del turer till Öland tänker jag också att det blir. I övrigt blir det lata dagar hemma i vackra sommarstaden där det ju finns många platser att ladda batterierna på. Vi bor ju trots allt mitt i ett sommarparadis.
Lilla A började semestern med hög feber som har dämpat sig lite under dagen, tack och lov. Emellanåt har hon visat sig vanliga pigga jag och bjudit mig kaffe på sängen. Man tackar! På förskolan sa de att flera barn hade varit hemma på grund av febertoppar som hållit i sig upp emot två dygn. Förhoppningsvis är hon alltså feberfri och kry snart igen. Lilla älsklingen.

 Kolla sandslottet! Många sådana vill vi göra på semestern! (För övrigt är lilla A ovanligt pretty in pink)

årets hitta lurifaxen*

Det är gott att vara med bakvänd kepa, älsklingsbamsetröja, mellanmålsrester runt munnen och plåster förattdetärsåroligtattha på armen. Mamman gottar sig med den där lilla mjuka, fina, varma och lite smutsiga handen på nyckelbenet.

 Notera: inga utspridda skor i hallen! Kan det vara möjligt?

* se inlägg 20090721

RSS 2.0