buddalåda
Här kommer ett recept på en rätt som är lätt och går snabbt att göra samt som är väldigt god. En rätt i min smak!
Pasta tagliatelle
600-700 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
1 creme fraiche
1 matlagningsgrädde
1 påse riven ost
2 vitlöksklyftor
1,5 hg rökt skinka
2 pkt bacon
Kryddor efter smak
Ugn: 200 grader i ca 30 minuter (mitten).
Koka pastan och lägg i en ugnsfast form. Klipp den gärna i bitar för att förenkla vid servering.
Stek köttfärsen och krydda med tacokryddan. Lägg köttfärsen över pastan.
Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde, riven ost, rökt skinka (hackad i bitar) och pressad vitlök. Krydda efter behag (jag brukar ta salt, svartpeppar och paprikakrydda). Häll blandningen över köttfärsen.
Bryn baconet i bitar och lägg överst.
För att få det lite saftigare kan man hälla lite mjölk över innan det ska in i ugnen.
Smaklig spis!
Pasta tagliatelle
600-700 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
1 creme fraiche
1 matlagningsgrädde
1 påse riven ost
2 vitlöksklyftor
1,5 hg rökt skinka
2 pkt bacon
Kryddor efter smak
Ugn: 200 grader i ca 30 minuter (mitten).
Koka pastan och lägg i en ugnsfast form. Klipp den gärna i bitar för att förenkla vid servering.
Stek köttfärsen och krydda med tacokryddan. Lägg köttfärsen över pastan.
Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde, riven ost, rökt skinka (hackad i bitar) och pressad vitlök. Krydda efter behag (jag brukar ta salt, svartpeppar och paprikakrydda). Häll blandningen över köttfärsen.
Bryn baconet i bitar och lägg överst.
För att få det lite saftigare kan man hälla lite mjölk över innan det ska in i ugnen.
Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback