God Jul!

Vi önskar er alla en riktigt skön julhelg! Hoppas ni får umgås med dem ni älskar, äta god mat och bara vara!


min älskade dotter!

Idag är du 1½ år. Det var exakt 1½ år sedan du, den underbaraste lilla människa jag någonsin mött, landade på mitt bröst och förändrade mitt liv. Älskade lilla A, du förgyller mina dagar och gör dem samtidigt kaotiska ibland. När du lägger ditt huvud på sned och tittar på mig med en blick som andas kärlek så dunkar mitt hjärta kärleksslag å det vildaste. Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag älskar dig för det är större än så.

Lilla lyckan, du vet vilka knappar du ska trycka på för att få som du vill. När du likväl inte får det så blir du så arg att du ibland kastar dig på golvet i vilda protester. Som väl är går det över fort. Du testar dina och mina gränser.

Älskling, du är en pigg liten förskoletjej nu. Dina fröknar berättar att du är nyfiken på de stora barnen och att du spanar in vad de pysslar med. Du smyger till dig deras tuschpennor och målar dina händer i regnbågens alla färger. När det spelas musik kan du inte vara still. De tror att du kommer bli bibliotikarie när du bli stor. Att du är envis har vi fått höra och det kan vi bara instämma i...

Idag har du varit med om din första julgransklädning. Fast för din del blev det julgransavklädning. Nu har vi en spejsad gran med mycket pynt på den övre delen. Finaste lilla A, du kan du.

Saker att göra som du gillar nu är att gunga gunghäst, busa i sängen, klättra, hälla ut vatten ur pipmuggen för att sedan torka upp det med papper, stapla klossar, leka ute, plocka små saker i och ur lådor/burkar/påsar, "hjälpa till" att duka, rita, kasta saker i soppåsen, titta i böcker, pussas, dansa samt sjunga favoritsångerna "Imse vimse spindel", "Lilla snigel", "Blinka lilla stjärna" och "I ett hus vid skogens slut". Dagarna med dig är aldrig sysslolösa.

Min fina lilla unge, jag önskar att du förstod en bråkdel av hur mycket du betyder för mig och hur älskad du är av alla dina nära och kära. Jag önskar du visste hur mycket jag längtar efter dig efter en hel natts sömn.
Älskade du, jag kommer alltid att finnas för dig!

Jag önskar dig inte
guld mitt barn,
ej heller pengar
och makt.
Jag önskar dig
modet att vara
dig själv
och stå för det
du sagt.
Jag önskar dig inte
en stenfri väg,
men kraften att
vägen gå.
Jag önskar dig
kärlek i rikliga mått
och vänner att lita på.
               (författare okänd)

 
091219 Gladskiten!

gungeligung

Vi tackar gullemormor för gunghästen som hon själv gungade i som barn. Lilla A är överlycklig och tränade outtröttligt hela kvällen igår på att själv ta sig i och ur den. Det är fint med gamla ärvda saker som har själ!


kusinkärlek

Storkusin E har varit hos oss och hälsat på i helgen. T var på julfest med jobbet så E och jag dukade upp en riktig mysfredag med tacos, chips, dipp och smågodis. Sedan frossade vi framför finalen av Idol. En riktigt härlig kväll! Lilla A väckte oss strax efter klockan sex på lördagmorgonen för det är ju ganska onödigt att sova längre när man kan upp och busa... Och bus har det blivit mycket av, liksom mys och ett helt gäng med pussar till storkusinen!


det var alldeles för länge sen...

Det är bara mörkt och ruggigt och jag somnar i soffan tidigt varje kväll.

Gäsp.

Vi mår iallafall bra och lilla A är lika envis som vanligt.


RSS 2.0