Nos & näs.

Lilla A har planterat en blomma för dagen på förskolan och kommer stolt hem med den.
- Mamma, Emilia, Magnus och Nina får lukta på den. Men inte Elton (bebbekusinen) för han har ingen nos. Han har ju bara en näs.

Joråsåatte.

Pippiinfluerad

Lilla A helt spontant: Mamma, min pappa är egekung och havets skäck!

Jo jag tackar!

Nappfri en vecka.

Lilla A har varit utan napp en vecka nu. Fanfarer och hejarop! Hon somnar utan ledsamhet men har svårt att somna om i egna sängen om hon vaknar mitt i natten. Då är det inte svårare än att hon får sova mellan oss några timmar. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra eftersom napparna har varit henne så kära. Hon har velat ha en i munnen och ett par att pilla och byta med. Pippi, som napparna skickades till, har nu skickat två filmer till lilla A som hon har önskat sig ett tag. Bra byte, tycker jag. Med gosekissen under ena armen och piratpippi i ena handen sover hon just nu hur gott som helst. Göll!


Låt det gå fort.

Ack så snabbt en midsommarhelg går. Jag tycker att jag borde ha semester nu. Kroppen och hjärnan vill det. Men jag får snällt jobba på två veckor till. Det går, om än knappt. Semestern tillbringas på hemmaplan med tillhusflytt och allt vad det innebär. Den alltid lika sköna turen till vackra Österlen ska vi också få till, liksom ett besök på Astrid Lindgrens värld och små utflykter i det semesterparadis vi bor mitt i. Det blir fint.

 Kan du titta hit och se glad ut?


Kalasdag!

Idag för tre år sedan föddes världens finaste lilla A! Hurra hurra för det!

T och jag väckte lilla A på morgonen med födelsedagssång, ballonger och paket! En lite yrvaken och mycket nöjd tjej (hon ä l s k a r "ja må hon leva-sången") undrade varför hon fyllde år? Härliga unge. Öppna paket ville hon iallafall och hon blev bland annat Pippikläder, ett paraply, spel, böcker och en dockvagn rikare. Pippikläderna skulle på direkt och togs sedan inte av förrän det var läggdags.
Vi firade med de käraste på underbara Krusen med mat, tågtårta och ännu mer uppskattade presenter. Mycket bus med storkusinerna blev det och bara yttepyttelite regn kom det trots att väderprognoserna för dagen såg allt annat än lovande ut. Hurra för det! Hemma hade det inte kunnat hållas något kalas eftersom vi bor i en enda stor flyttkartong.
Väl hemma igen blev det ännu mer uppvaktning från fina gårdsbarnen samt från goa F och hans mamma. Hur bra får det bli liksom :) 
Sedan lektes det flitigt med Villakullahus, dockvagn och kassaapparat tillsammans med bästa gårdskompisen.
Efter lite stekt nypotatis och bacon samt en flaska välling på det somnade lilla A (efter mycket mycket ledsamhet då de kära napparna skickades till Pippi idag) med älskade gosekissen under armen. En toppendag till ända. Tack alla fina för det!

 Tjolahoppsansa! Här kommer faktiskt jag!

 Ja må jag leva uti hUUUndrade e år!


Stänk!

Idag promenerade lilla A och jag till förskolan i regnet. Lilla A tyckte det var hur mysigt som helst att gå med paraply och höra regnet drippdroppa. Utanför förskolan var det en stor vattenpöl, perfekt för riktiga stänkhopp. Lilla A tog riktig sats och njöt i fulla drag av vattnet som skvätte åt alla håll. Sedan sa hon:

- Mamma, det var en skön pöl!

Underbara unge. Jag önskar att vi hade haft mer tid just då så att vi hade kunnat stänkhoppa länge tillsammans!


Fotograf: Eva Olin

annars då?

Lilla A: Mamma, jag älskar dig! Jag tycker du är söt. Och så har du varit snäll hela dagen.


Jomen, så bra. Ibland får jag till det en hel dag :)

Smak av sommar.

Hemkokt saft med sugrör i stans i särklass bästa fikaoas. Sol. Spring i benen. Trasor man får städa med. Grus. Det blir nästan inte bättre än så.


Nytt

Det jobbas på bra ute i Fjölebro :)

 29/5
 31/5
 2/6

RSS 2.0