Dag 06 - Min dag.

Klockan ringde 06.00. Snoozade i två gånger tio minuter och hann därmed inte duscha. Så kan det gå. 

Snabbuppfräschning och påklädning. Det är bra med mössväder ibland, då kan man skylla på mössfrisyr när man ser ut som en rugguggla. 

Lilla A vaknade och ropade "Titta mamma vad jag hittade!" och höll kärleksfullt upp sin älskade gosekisse.

Vällingfix till dottern och frukost till mig själv. Bläddrade igenom Barran lite snabbt.

Blöjbyte och påklädning av lilla A som för en gångs skull samarbetade exemplariskt. Helt plötsligt hade vi lite tid över innan vi skulle iväg till förskolan. Den spenderade vi med pusslande av favoritpusslet Pettson & Findus och bajsblöjebyte.

Lämning på förskolan. En glad sådan!

Mot jobbet som började med gympa och avslutades med ett utvecklingssamtal. Däremellan en hel del sång, pysslande och tålamodskrävande arbete. Jag säger välkommen till julledigheten om 23 dagar!

Hemma klockan 17.30. Mys, mys, mys med lilla A. Nattning 19.30. Två timmars umgänge med älskade ungen är alldeles alldeles för lite. Mitt hjärta brister när jag tänker på det. Tankarna på att gå ner i arbetstid nästa läsår växer sig starkare.

Kvällsmat. Nudlar, leverpastejmacka och vindruvor.

Kvällspyssel vid datorn.

Nu sängen.

Dag 05 - Vad är kärlek?

"Kärlek är att inte läsa tidningen vid frukostbordet". Så stod det på en liten hjärtformad porslinsask som vi hade på köksbordet på Råddegatan, mamma och jag. Jag var en elvaåring som ville starta morgonen med en frukost ihop med en mamma som inte hade näsan i morgontidning och så blev det. Istället pratade vi om hur dagen såg ut och så åt vi allt som oftast mammas hemmagjorda rågbullar. Kärlek!

Kärlek kan vara det lilla som blir det stora. Små överraskningar i vardagen. Ett tänt ljus på frukostbordet.

Det är också himlastormande känslor. Längtanslängtan efter någon var sekund. Att alltid vilja vara i någons närhet för det är där man mår som bäst.

En varm famn.

Att vilja någons absoluta bästa. Att ställa upp och finnas till i alla lägen. Att skratta och gråta och dela stora och små händelser ihop. Att vilja göra det med hela sitt hjärta.

Lilla A! Min största kärlek! När hon sover längtar jag tills hon vaknar. Den bästa tiden på dagen är när jag får hämta henne på förskolan. Att mötas efter en jobbdag av en glad dotter som kommer springandes mot mig, det ger mig hjärtsprattel. När hon gnuggar sin lilla näsa mot min kind och viskar mamma, då är lyckan total. Hela hon är kärlek!


Dag 04 - Det här åt jag idag

Frukost - Två kaviarmackor på grovt bröd och ett glas äppeljuice.

Mellis: En handfull vindruvor.

Lunch - Salladsbuffé med liten bakad potatis.

Okynnesätande: En pingvinstång.

Kalasmiddag hos Ts svåger som fyllt 40: Glögg med mandel. Räkgratäng med grönsallad och vitlöksbröd. En starköl till det. Tre salta kex med grönmögelost, vindruvor, ett par chokladbitar och oklart antal nachoringar med ostsmak. Kaffe med mjölk.


Ungefär så.


Dag 03 - mina föräldrar

Mamma och pappa. Älskade ni! Tack för att ni har gjort mig till den jag är idag. Tack för att ni har gett mig tron på mig själv, att jag och det jag står för är bra. Tack för att ni har gett mig möjligheter att söka och hitta det jag tycker om att göra. Tack för allt ni har lärt mig. Tack för att ni har funnits vid min sida i med- och motgångar. Alltid med mitt bästa för ögonen. Tack för alla goda råd ni har gett, de har hjälpt mig även om jag inte alltid har velat medge det. Tack för ert tålamod med en envis och tjurskallig dotter. Tack för att ni ställer upp. I alla lägen. Alltid.
Tack!

Mamma! Du har de vackraste skattrynkorna vid ögonen jag vet. Din doft gör mig trygg. Du har hittat stilen som är du och som jag älskar. Du är full av engagemang och månar så mycket om dina nära och kära att du ibland nästan slår knut på dig själv. Du bakar världens godaste kanelbullar.

Pappa! Inget smittar så som ditt skratt. Du tillhör inte de blygas skara. I min tonår önskade jag mig ibland ett hål att försvinna ner i när vi var ute bland folk. I efterhand har det gett oss många av de där smittande skratten. Du är händig med det mesta och du bygger fågelholkar med en påhittighet som ingen annan.

Mina föräldrar. Ni är mina förebilder i stort och smått. Jag älskar er!




Dag 02 - Min första kärlek.

Jeff!

Sommaren mellan fyran och femman flyttade jag med min mamma till stan. Började på ny skola. Där gick Jeff. Efter några dagar eller kanske veckor, jag minns inte säkert, så kom mamma hem från jobbet med en tygros dränkt i parfym. Hon hade fått den av en liten kille i trappuppgången. Den var till mig. Mamma hade ingen aning om vad den där lille killen hette men jag anade att det var Jeff och så var det. Han hade hittat rosen på gatan, cyklat hem och parfymerat den med någon av sin mammas parfymer och sedan cykat till mitt hus för att ge den till mig. Någonstans där började den första trevande kärleken. Den där när jag och han ville hänga efter skolan och gärna hålla handen, fast ingen av oss vågade ta steget. Den där när jag nästan ihjällängtade mig efter skoldisco i sunkiga lilla gympasalen och chansen till en tryckare men Honom. Den där kärleken som gjorde att hans musiksmak blev min och min blev hans. Den där kärleken.

Jeff är min första kyss (jo, vi vågade efter mycket trevande) och han har, på något sätt, alltid en särskild liten plats i mitt hjärta. Min första kärlek.



























Dag 01 - Presentera mig själv

Född och uppvuxen på den småländska landsbygden. Med skogen inpå knuten, kor i hagarna och med en barndom som jag önskar varenda unge. Pappa var bonde (senare lastbilschauffis), mamma kontorist (senare den som sköter det mesta i stans vackraste trädgård) och storebror fem år äldre och idol (fortfarande beundrad!). Jag var lillasyster, och är fortfarande, en mycket älskad sådan.

Jag tyckte skolan var helt okej. Fast kanske mest för kompisarnas skull. Var nog egentligen ganska osynlig och gled, utan alltför mycket plugg, genom skolsystemet med medelbetyg. Jag kan ångra idag att jag inte satsade mer.

Velade hit och dit och kunde inte bestämma mig för vad jag ville bli som stor. När jag var litenliten skulle jag bli "bondare" som pappa men de tankarna avfärdade jag emellertid. Det blev ett par år i Växjö och studier i socialt arbete innan jag hittade rätt och läste till lärare för de tidiga åren. Ett val jag inte ångrar. Fast i tuffa tider önskar jag mig ibland ett jobb som snabbköpskassörska. Om det är bättre vet jag inte.

Jag är en tjej som alltid önskar mig minus fem kilo på vågen men som inte har hittat den riktiga motivationen att ta mig dit. Med mottot "I morgon ska jag skärpa mig" pyser jag genom veckorna med lite för mycket gott genom matsystemet.

Jag ser mig dock som en sportig person. Jag har bollkänsla och spelade basket i närmare femton år. Numera är det volleyboll som gäller på gladamatörnivå och det är ruskigt kul. Såndär aerobics och gympa är liksom inte min grej. Det är för tråkigt eller för koordinerat för min smak/förmåga. Bollar är bäst.

Jag önskar att jag hade mer ork och tid att träffa vänner. Jag önskar mig också fler vänner att umgås med. Mina gamla finaste bor för långt bort för en kvällspromenad eller ett onsdagskvällshäng. Jag känner mig kompisensam då och då.

För många år sedan träffade jag T. Vi sommarflirtade, tappade bort varandra och hittade varandra igen. Vi är väldigt olika och samtidigt lika på många sätt. Det är inte alltid lätt. Vi har världens finaste dotter. Kärleken till henne överträffar allt annat jag har upplevt. Den går inte att klä i ord.

Jag gråter lätt och pratar för fort. Jag städar för slarvigt och kör bil som en kung. Jag önskar mig en jävulusiskt bra sångröst, snygga klänningar och god hälsa till alla mina kära.


Temablogga

Lite här och där i bloggosfären stöter jag på personer som temabloggar. Ett inlägg per dag enligt nedanstående lista. Någon önskade att jag skulle göra ett försök och det tänker jag göra. Jag lovar däremot inte att det kommer ett inlägg varje dag. Det får bli som det blir. Jag får lite prestationsångest, vill leverera kloka vackra texter. Men förmodligen blir det mitt vanliga dravel med nedskriven text av det som poppar upp i skallen. Det är just det som är jag.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Är du farlig?

Lilla A sjunger:

"Bönen fove, bönen fove, i sitt ugna boo.
Han e inte faaalig, baja man e faaalig.
Men man kan nog, men man kan nog, aaaldig tooo"

Gölle!

Salong sinnesro

Just nu är jag med i en utlottning av ett presentkort på Salong sinnesro och jösses vad jag hoppas på att jag ska bli den lyckliga vinnaren av tre timmars välbehövlig egotid. Vi pratar avkoppling, hårbehandling, massage, gott tilltugg och möjlighet att bara få slappna av, komma ner i varv, njuta. Läs om Evas (som lottar ut vinsten) besök här. Med största sannolikhet kommer vinnaren gå från salongen och känna sig mer avslappnad och snyggare än på länge. Just what I need i en värld av, för all del mysigt småbarnsliv, men ack så stressigt, äppeljuicekladdigt och mammamammamammigt emellanåt. Ett evigt pusslande av hämtningar, lämningar, förberedelser av utvecklingssamtal  (när då? jag vill ju hellre bara pussla med lilla A och när hon har somnat så somnar ju jag med), viljan att träffa vänner, träna och vadå ta hand om sig själv? När då? Är det inte okej om jag bara tar på mig första bästa skrynkliga klädesplagg som ligger inknölat i garderoben och tofsar upp håret? Jo det är det, men jag skulle verkligen uppskatta att iallafall kunna matcha de skrynkliga kläderna med en schysst frisyr :) Att få lite avkoppling på köpet är ju bara magiskt.

Var med och tävla ni också eller, ännu hellre, håll tummarna för mig!

Pussel = julklappstips



En vanlig syn hemma hos oss. Nu är det pussel som gäller morgon, middag och kväll. Idag hann vi pussla lilla Nalle Puhpusslet sex gånger innan vi hastade iväg till förskolan. "Inte svårt mamma" säger lilla A och tvingar ihop ett par bitar som egentligen inte passar så bra ihop. "Titta mamma, jag kunne!" säger hon sedan och då är det nog så att hon är den gulligaste pusseltjejen i världshistorien. Sägas ska att hon dock ofta får ihop det ganska bra med lite hjälp. Efter att ha pusslat samma pussel mångamångamånga gånger så har hon lärt sig vart bitarna ska sitta.

RSS 2.0