en helg till ända.

Men hörrni vad helgerna svischar förbi. Vore det inte rätt fint med tredagarshelger ändå? Så att man hann både slappa, hemmafixa och ägna sig åt roliga utflykter med familjen. Nåja.
Helgen har bjudit på galet mycket pusslande iallafall. Lilla A är inne i en riktig pusselperiod och ger sig på och klarar pussel på upp till femtio bitar själv. Iallafall när vi har hjälpt henne att lägga dem ett par gånger. Det är bra det där med pusslandet för det tränar hennes tålamod och uthållighet, något som hon verkligen behöver. Och så är det ju förbaskat roligt också!
Lite loppis har det förstås också blivit. Lilla A fick en egen peng att handla något för om hon ville. Det blev en Pippibok och en film för ett par tior. Själv hittade jag finaste landskapströjan från Po.p. till henne. Hon hade en filt samt byxor i just det tyget som nyfödd så jag blev så glad. En vinteroverall stod på önskelistan också men där gick jag bet denna gång. Jag blir liksom lite snål när de tar sexsjuhundra för en overall i affärerna när jag vet att jag kan få en bra begagnad för under hundralappen...


Plötsligt händer det!

Idag hittade jag boken jag letat en halv evighet efter. Min barndoms älsklingsbok. Den jag själv hade som liten kom antagligen bort i någon flytt eller i någon utrensning av misstag för länge sedan. Idag bara låg den på ett loppisbord och jag grabbade den snabbt som tusan. Fem pix för ren och skär kärlek och nostalgi. Älska loppis!

 Hurra hurra!

Hon som är hon som är...

Här hemma har vi ett riktigt fan av Duran och Mollan. Ida Seve som spelar Mollan är nu också med i musiktävlingen True talent på TV3. Häromdagen kikade lilla A och jag på ett klipp från programmet och jag försökte förklara för henne att det var Mollan och att hon egentligen heter Ida... Ni fattar. Lilla A köpte inte riktigt grejen utan menade istället på att Mollan hade klätt ut sig till Ida. Och jo, så klart hon kan få tro. Jag vill inte krossa några idolhjärtan.

Och. Heja heja Ida Seve/Mollan!


RSS 2.0