två små grisar kan vända ledsamhet till glädje på en sekund

Eftersom att byta blöja kan vara något av det tråkigaste lilla A vet så behövs det lite muta för att det inte ska bli gallskrik och tandagnisslan...


en sockerbagare här bor i staden...

Första pepparkaksbaket hos mormor. Det kanske inte blev så många pepparkakor bakta av just lilla A men det blev en upplevelse av doft, smak och känsla i stort. Kul var det också!

 Att trycka var inte så lätt.

 Tjohej vilken kul mojäng!

 Finns det nåt under degen?

 Under överinseende av morbror.

 Gladskiten!

hängde jag med?

Ett år som gått men samma goa älskade unge. Visst hade hon snajdig frisyr när hon var drygt fem månader!? Fläckvis långt skulle man kunna säga. Nu har hon för det mesta trollfluff-frisyr, allrahelst när hon är nyvaknad i arla morgonstund. Då står håret åt alla håll och kanter och ja, då är hon söt som få. Det händer så fantastiskt mycket på ett barnaår, det är helt galet när man tänker efter. Hur mycket lilla A har lärt sig, hur mycket hon kan. Hon bara suger in ny information, tittar på oss och gör likadant. Hon förstår så mycket av det vi säger, kan så mycket. Hon kan bara säga ett fåtal ord men kan göra sig förstådd ändå, med kroppsspråk, miner, gester, humör... Humör har hon, vår lilla tjej, växlande sådant. Ena stunden glad, hoppig och pussig. Andra stunden (när hon inte fått som hon vill) ilsk, gråtande och golvsprattlande. Det är ett äventyr och en utmaning med en ettochetthalvtåring. Men allra mest är det svällande dunkande kärlekshjärtan!

 081124
 091124

do it

Har klickat hem mig ett hjältearmband från Rädda Barnen. Som en julklapp till mig själv. För 100 pix får du ett du också. Klicketiklicka nu!

http://shop.rb.se/Product/Product.aspx?ItemId=5177692&SectionId=4907556&MenuId=3722


jag beordrar er

Hej. Har ni missat Melissa Horn så gör ni som jag säger och klickar er bums in på www.melissahorn.se och därefter in på hennes myspacesida. Där finns ett par av hennes fantastiska låtar. Jag säger rösten. Rösten! Den dundrar in i mitt hjärta på en millisekund. Igår spelade hon på Pipes, jag var där och det var en av de bästa spelningar jag har varit på. Hon briljerade och berörde med sin gudomliga röst och sitt mellansnack och hon var tydligt rörd över publikens varma mottagande. Det var en kväll jag kommer kunna leva på länge. Magiskt!

på mitt nattduksbord

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2.
Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för två! : om genusfällor och genuskruz i vardagen
"Om vi hade lekfull jämställdhet skulle det finnas leksaker istället för flick- och pojkleksaker. Berättelser och sagor skulle handla om alla barn istället för bara några få och alla barn skulle få gå på äventyr både i hemmet och ute i världen. De skulle få möjlighet att öva på att vara både självständiga individer och omvårdande relationsexperter, gränsöverskridande och följsamma. I leken skulle det vara fritt fram att öva både grovmotorik och finmotorik, att få brottas och kramas. Lekfull jämställdhet skulle ge barn möjligheten att känna sig trygga i många olika roller och situationer och ge dem tillgång till hela sin fantasi. För i fantasin är allt möjligt. Där flyger bebisar snabbare än jetplan och Spindelmannen steker fantastiskt goda pannkakor."

En bok om att ge barn fler möjligheter i en könsstereotyp vardag. En bok som väcker tankar och ger tips. Det handlar om saker jag vill ska vara självklara för alla men som förmodligen inte är det för det flesta. Jag är inte perfekt, jag har mycket kvar att lära och kan agera mycket klokare i bemötandet med barn många många gånger. Men jag är där i mitt tänk och det är en bra bit på väg. Läs du också!

simply the best

Min kära pappa är den bästa pappan! Han är glad och bullrig och skrattar en massa. När jag var liten stod jag alltid tätt intill honom när han rakade sig. När jag känner doften av raklödder tänker jag alltid på pappa och på att han alltid satte en klick på min lilla barnnäsa där och då. När jag var en tvärhand hög hade han stort burrigt skägg. Men så en dag när han kom hem så var allt bortrakat. Jag gömde mig under bordet och ville ha min pappa tillbaka. Han med burrskägget. Idag hade pappa raggarmustasch när jag kom ner för att fira honom. Jag har fnissat gott åt det halva kvällen. Pappa med raggarmustasch - fint det där att allt klär en skönhet!

 Puss pappa!

RSS 2.0