med lite klapp och lite klang

Ikväll bär det av till fest för min del. Fest. Fatta att det var länge sedan. Ska dock spela match i morgon så det blir lugnt på alkoholfronten. Några cider får följa med och det lär bli tillräckligt med tanke på att det inte var igår jag drack alkohol senast. Hur som helst så ser jag fram emot kvällen fantastiskt mycket. En kväll på egen hand med goa vänner. Hurra!

ett jä*la boktjat

Ni ser väl intresset? På ögonbrynen. Liksom, vad är det här? Vad händer här? Eller hur gör ni? Tänkte väl!


mysagosa

Att sova sked och snusa åttamånadersbebis är bland det finaste som finns!


för fantasin

Jag vill bara informera om att det är böcker med sådana här bilder som jag går igång big time på. Den översta bilden är sista uppslaget ur "Stora sommerboken". Man får följa flera av personerna på bilden under alla bokens uppslag. Fatta till exempel spänningen när man funderar på vart kvinnan med krokodilpaketet egentligen ska? Freaking underbart!
Den andra bilden är från "Stora bilderboken från bondgården". Ankan som visar fishålet i bildens vänstra nederkant lär ju lätt bli en fnissig favorit! Löveli!



för mysiga stunder

Bokrea. En höjdpunkt! Dock har jag inte tagit mig in till bokhandlarna i stan ännu. Jag tror jag skulle bli rätt så frustrerad och mycket svettig av att försöka ta mig fram med vagnen mellan alla hyllor, bänkar, bord och människor. Förmodligen skulle även de andra bokspekulanterna bli det och titta surt och inte flytta sig när jag kom. För det har jag varit med om förr. Däremot tog jag mig till Coop igår. Där köpte jag två böcker till lilla A, ja det är mest böcker till henne jag är ute efter. Hon kan sitta en lång lång stund och lyssna och titta på bilderna när jag läser för henne. Och för liten för böcker, det kan man aldrig vara. Hur som helst så blev det en i raden av de underbara Bu och Bä-böckerna av Lena och Olof Landström. Bu och Bä på kalashumör. Toppen! Den andra blev Stora bilderboken om bondgården av Anne Suess. En bok utan text med underbara detaljrika bilder från bondgården. Den kan man prata och berätta och hitta på hur många sagor som helst utifrån. Jag tror den kommer bli en favorit. Iallafall för mig :) Någon gång i veckan när T kommit hem från jobbet så ska jag iallafall ta mig in till stan och se om det kan bli fler fynd. Är ruskigt sugen på Jan Lööfs alla böcker. Visserligen är de för lite äldre barn men de är ju så underbara!

 Tipsigt för småkottar!

sådan dotter sådan mor


host och host och host och...

Stackars lilla A. I tre nätter har hon efter några timmars sömn störts av riktig rethosta. Hon snurrar och snurrar och hostar och hostar. Vi har gett vatten och burit henne en stund men det hjälper liksom inte. Efter 1-1½ timme försvinner det och hon kan äntligen komma till ro och sova gott igen. Jag var inne och läste på growingpeople att nattlig hosta kan vara ett första tecken på allergi. Hoppas hoppas att det inte är det utan att det är förkylningen som gör det. Vi avvaktar några dagar innan vi eventuellt kontaktar läkare. Om någon har tips på vad vi kan göra när det sätter igång på natten så tar vi tacksamt emot dem!


hamnar



 Mammamys
 Pappagos
 Mormorbus
 Morfarbus

för dig

Förkylningarna förföljer oss i det här hemmet. Lilla A har åkt på snuva med ständigt rinnande näsa igen och så har hon hostat sig igenom två nätter. Om det är som det sägs att förkylningar och andra sjukdomar bygger upp immunförsvaret så kommer lilla A att få ett bra sådant. Alltid något att glädjas åt mellan snortorkningarna. Igår lyckades jag äntligen köpa en näsfrida iallafall. Det verkar som att fler har småkottar med förkylningar hemma för vart jag än har varit så har de varit slut. Näsfridan är en snorsug som funkar hur bra som helst. Den är inte helt populär hos lilla A under själva utsugningen men hon är hur nöjd som helst efteråt.

I senaste numret av "Föräldrar och barn" stod det en liten intressant artikel om "sjumånaderskrisen". Först i denna ålder har barnet fått riktig koll på det egna jaget, på andra människor och på att mamma och pappa kan försvinna. De kan bli väldigt mammiga och/eller pappiga och ratar plötsligt andras sällskap. Det kopplas samman med separation och den separationsångenst som alla människor bär på. Vi har inte märkt så mycket av detta på lilla A än så länge. Hon är glad hos både sin mormor och morfar som hon träffar ganska ofta. Däremot har vi märkt att hon hela tiden vill ha koll på vart vi är någonstans. Går jag eller T in i ett annat rum så tittar hon dit och verkar undra vart vi tog vägen. Och när vi kommer tillbaka igen så skiner hon upp och jollrar glatt. Men rätt var det är så kanske mormor och morfar hänger löst och hon börjar vråla hos andra människor. Det man kan göra är att tanka sitt barn med en massa trygghet och vara lyhörd för vad barnet vill. Låt barnet vara hos mamma eller pappa och trösta nära och kära med att det är en fas som går över.
Vi tankar lilla A med trygghet och närhet så mycket vi bara kan. Som jag skrivit tidigare så delas det ut många pussar och kramar i vårt hem. Det är gos och närhet, joller, flin och mycket skratt. Jag tror att lilla A är trygg med att T och jag alltid finns här för henne med varma trygga famnar närhelst hon vill.

sälle

T är på AC/DC-konsert i Stockholm och lilla A och jag är sällskapssjuka. Så därför åker vi till mamma/mormor och B för att mysa, äta pizza och titta på "på spåret". ikväll.  Igårkväll var Linda här på pannkaksmiddag. Även lilla A jobbade på sin pannkaksmage.  Vissa dagar känner man för sällskap helt enkelt och även om vi har varandras sällskap, lilla A och jag, så är det rätt gött med lite vuxensällskap också. I morgon kommer T hem igen. Då blir det glädjetjut a la lilla A, det kan jag lova.


8

Idag har jag en freaking fin åttamånaderstjej här. Åttamånaders! Jag hänger inte med i svängarna. Det var först när vi kom till min mormor idag för semlefika och hon sa grattis på åttamånadersdagen till lilla A som jag kom på det. Hej och hå, tiden flyger. Hur som helst så är lilla A en storleksmässigt liten åttamånaderstjej men med en vilja som kan förflytta berg. Hon visar klart och tydligt vad hon vill och inte vill och det är så häftigt. Vill hon inte så vill hon inte och då är det ingen idé att truga. Då kan jag sitta där och göra flygplansljud med matskeden bäst jag vill. Hon kniper igen. Att sitta själv är fortfarande roligt. Att ligga på mage är fortfarande pest. Att famnmysa är bäst nästan jämt. Hon tränar på de kalmaritiska rrrrrrr:en i långa haranger och pratar i tvåstavelser. Det händer mycket hela tiden och jag och T försöker hänga med så gott vi kan. Det är full rulle och gasen i botten. Och då förflyttar hon sig inte ännu...


solen i ögonen

Helgen i Skåne har varit kalasbra. Förkylningen var bättre och störde inte något nämnvärt. Lilla A premiäråkte pågatåget mellan Lund och Malmö men tyckte väl inte det var någon större upplevelse då hon sov hela vägen. Vi har ätit gott och haft det riktigt trevligt, träffat lilla As sysslingar och njutit av liten minisemester. Efter förkylningar och magsjuka på löpande band är vi nu back on track och hoppas få hålla oss friska ett tag framöver. Tack. Idag ska vi till öppna förskolan och hänga en stund med kompisarna. Simmet har vi sportlov ifrån. T åker till Stockholm torsdag till lördag så är det någon som har lust att hitta på något nån kväll där så bara hojta till. Lilla A och jag är öppna för de flesta förslag. Kanske en sconeskväll U?
På husfronten var vi och tittade på ett urfint hus förrförra veckan. Det stack dock iväg prismässigt så det fick vi säga tack och hej till. Igår tittade vi på ännu ett som också var finfint. Vi får se hur det går med det. Någon gång borde det ju vara vår tur liksom...

so long

Okej. Vi kör ner till Skåne över helgen. Så ni långdragna förkylningsbaciller- vik hädan. Jag skiter i att ni sitter i mina bihålor och garvar...

trummis

En liten pall och en liten människa blir ett alldeles utmärkt trumteam. Fast i detta nu är den lilla trumslagaren trumtrött och behöver ta sig en liten sömnlur...



som en kvast

I måndags var vi på BVC för BOEL-test (Blicken Orienterar Efter Ljud) och tillväxtkontroll. Lilla A klarade BOEL-testet, som gick ut på att hon skulle vrida blicken mot små bjällror som BVC-tanten plingade med, galant. Vi fick mycket beröm för att vi har en sådan fin tjej som är så uppmärksam, nyfiken och med. Sedan var det mätning och vägning. Nu mäter hon 70 cm och har alltså vuxit hela två decimeter sedan hon föddes! Vikten var 7790 g ooch den kurvan svackar hon en aning på. Hon är inte så stor viktmässigt vår lilla tjej.

I natt fick vi upp och byta sängkläder och duscha vårt lilla hjärta då hon kräkts ner hela sängen. Två gånger. Idag är hon hyfsat pigg och glad med lite feber. Hur statusen är i den andra änden vill ni nog dock inte veta. Det känns som om vi har haft sjukstuga länge här nu. Först ett par omgångar förkylning och sedan magsjuka på det... Kan vi få bara få vara friska snart tack.

boktips

Elisabeth Rynells bok "Till Mervas" är skriven på ett språk som jag älskar. Mycket vackert och poetiskt. Sådär så att man försvinner lite bort ibland. Den handlar om Marta, en medelålders kvinna som gömmer sig för sitt liv men som, efter ett brev, börjar söka efter sin ungdomskärlek Kosti som befinner sig i Mervas. Den handlar om Martas sökande efter sig själv och efter försoning. En stark bok. Läs!


äkta pärlor?

Min basketcoach ringer för att meddela matchresultat och höra hur det är med mig eftersom jag haft feberfrossa och skit.

- Hur mår du nu?

- Förvånansvärt pigg efter en jävulsk natt med feberfrossa och svettningar.

- Skönt. Men du låter lite krasslig?

- Jo jag är lite hes, men det sätter sig alltid på mina halsband.

- Ehh, okej.

Jo men det hade ju varit bra om det gjort det. Då hade jag ju bara kunnat plocka av dem...

nada

Har visst inte skrivit på några dagar. Vet inte om jag kanske börjar bli lite less på bloggandet. Det känns som att jag ändå inte har något intressant att skriva om.
Igår var vi iallafall och titta på ett sjuhelsikes fint hus. Det var vi och några miljoner människor till där. Så att ja, några större förhoppningar har vi nog inte.
Firade sedan farsgubben som fyllde år och vi intog älgstek och fika som var hur gott som helst.
Därefter avslutade jag kvällen med feberfrossa under en fleecefilt i TV-soffan. Framför en melodifestival som var rena dyngan.
Lilla A är pigg och frisk igen och nu hoppas vi för allt i världen att hon inte smittas av min förkylning. Håll tummarna, håll tummarna.


oldie

Idag har vi varit på sångstund på öppna förskolan. Nu för den med pyttingar upp till 11 månader. Lilla A är nämligen för gammal för den första gruppen. För gammal! Hualigen.

tradera

Idag damp ett par byxor jag köpt på tradera åt lilla A ner i brevlådan. Och de var ljuvligt fina och som nya. Turkosrandiga med puffmudd i bensluten. De kommer sitta som en smäck på lilla A när hon har växt till sig en aning. Det är bra med tradera. Jag hänger där en stund i stort sätt varje dag. Varför betala fullpris när man kan få samma grej, visserligen begagnad men allt som oftast i fint skick, för en mindre summa. Nu handlar jag till fullpris i affärerna också men finns det chans att få grejer till schysst pris så tar jag den.

enbart för att hon är så hiskeligt söt!

 

vi är röde, vi är hvide

Om en stund sticker jag iväg på bio. T och lilla A åker till mormor och B för att kolla på fotboll. Lilla A är redan en trogen supporter av vårt rödvita fotbollslag.


en dagens

DAGENS VILL HA: sol och plusgrader
DAGENS KLÄDSEL: svarta jeans, grön-vitrandig tröja och svarta strumpor
DAGENS SMINK: mascara
DAGENS FRISYR: fläta
DAGENS HÄNDELSE: promenad med lilla A, efter att ha varit inomhus med henne i flera dagar
DAGENS LÅT: egenkomponerad med melodi swing it magistern (joråsåatte)
DAGENS PLANER: mysa med dottern och sedan bio (Mammut) ikväll med fin vän
DAGENS SAKNAD: helg med sambon
DAGENS DUMMASTE: att de inte hade det jag behövde på apoteket
DAGENS SJUKA: lilla As förkylning med snorig näsa och hosta
DAGENS DROG: ingen
DAGENS KRAM: lilla A har fått många
DAGENS PUSS: lilla A har fått många
DAGENS KÖP: inget än så länge men biogodis och biobiljetter väntar...
DAGENS GODIS: blandat smågodis med övervägande lakrits till kvällens bio
DAGENS HUMÖR: uppåt
DAGENS ORD: bio

räkgrytan

I lördags bjöds det även på räkgryta i det Kihlska hemmet. En mycket lättgjord och god sådan. Här är receptet, återigen enligt önskemål :)

skalade räkor (jag brukar ta en 400grams påse)
1 purjolök
färska champinjoner
1 paprika
3 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk curry
1 msk cayennepeppar (jag brukar hoppa över det helt eftersom det blir så sajtans starkt)
salt & peppar
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
½ dl koncentrerad hawaijuice (nektar)
citron eller lime
dill

Bryn purjolök, champinjoner och paprika. Rör ihop grädde, fiskbuljongtärning, curry, cayennepeppar, salt & peppar, chilisås, pressad vitlöksklyfta och hawaijuice. Häll i blandningen i det brynta och låt puttra ca 10 min. Ta i räkorna på slutet och låt dem bli genomvarma. Prassa ev i lite lime eller citron och klipp över lite dill (fryst går också bra).
Servera med bandspaghetti och en schysst råkostsallad på morot, vitål, citronpeppar och pressad citron.

God spis!


RSS 2.0