räkgrytan
I lördags bjöds det även på räkgryta i det Kihlska hemmet. En mycket lättgjord och god sådan. Här är receptet, återigen enligt önskemål :)
skalade räkor (jag brukar ta en 400grams påse)
1 purjolök
färska champinjoner
1 paprika
3 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk curry
1 msk cayennepeppar (jag brukar hoppa över det helt eftersom det blir så sajtans starkt)
salt & peppar
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
½ dl koncentrerad hawaijuice (nektar)
citron eller lime
dill
Bryn purjolök, champinjoner och paprika. Rör ihop grädde, fiskbuljongtärning, curry, cayennepeppar, salt & peppar, chilisås, pressad vitlöksklyfta och hawaijuice. Häll i blandningen i det brynta och låt puttra ca 10 min. Ta i räkorna på slutet och låt dem bli genomvarma. Prassa ev i lite lime eller citron och klipp över lite dill (fryst går också bra).
Servera med bandspaghetti och en schysst råkostsallad på morot, vitål, citronpeppar och pressad citron.
God spis!
Å men alla dina recept är ju fantastiskt bra! Vi kanske skulle satsa på lite byte. // Slutar 17 i morgon... ringer dig när jag är på väg emot sta'n!