fisktips!
Här får ni recept på en superlätt och god fiskrätt som är klar på sisådär en halvtimme. Bra va!
400-600 g torskfilé (torskblock skuret i bitar använde jag)
2 paprikor
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök (eller både och)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
ev. hackad persilja till garnering
2 dl vispgrädde (matlagningsgrädde funkar säkert som ett lite smalare alternativ)
2 tsk maizenamjöl
2 dl riven ost (gärna smakrik)
Ugn: 225 grader.
Kärna ur och hacka paprikorna.
Hacka löken (jag pressade vitlöken direkt i grädden istället)
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Krydda med salt, peppar och timjan.
Strö över paprika och lök.
Häll över grädde blandat med maizenamjöl och ost.
Stek mitt i ugnen ca: 20 min.
Garnera ev. med persilja.
Servera pasta, potatis eller ris till samt en god sallad.
Enjoy!
Låter mumsigt! Gick det hem hos den goa 2-åringen oxå?